Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Vinterpepp med DPS

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-09-23 10:47  |  Lästid: 2 minuter

Det är inte bara Salomon som bjuder på härliga webisoder av skidåkning varje vinter. DPS bjuder varje vinter på The Shadow Campaign. Fyra episoder av ren åkglädje. Först ut denna säsong är The Weight of Winter.

 

* * *

dpsjapow

Förra vintern hade jag turen att få testa lite olika skidor från DPS. Det började i Engadindalen, Schweiz, när jag var där över tio dagar förra julen. Då åkte jag på ett par Wailer 112. Bernina, Corvatsch och St. Moritz bjöd på allt från isiga backar till några decimeter nysnö. Wailer är en riktigt bra skida som fungerade både i och utanför pisten på alla underlag. En lätt och lättåkt skida helt enkelt.

* * *

Jag spenderade ju även två veckor i Japan förra säsongen. Som alternativ till mina K2 Shreditor 136 hade jag med mig ett par DPS Spoon. Där snackar vi två par riktigt feta skidor. Jag är väl inte den mest avancerade åkaren, men bättre än Svensson. Spoon är fantastisk i rätt förhållanden. När det är lätt torr champagnepuder som Japanerna bjuder på är underbart att surfa på ett par Spoon. Men när det kommer lite hårdare och skare blev de genast lite svårare att åka för mig. Men vän Fredrik Kjellin hade dock inget problem med 148 under sulan, bildbevis ovan…

* * *


dpstupptur1

Hade ju även turen att åka till Engelberg med DPS och testa lite olika lagg och gå på en topptur. Då testade jag ett par Lotus 120 och Cassiar 95. Båda härliga friåkarlagg. Lutus-skidan gjorde jobbet och jag åkte tryggt när jag åkte i pist och jag hade bra flyt i djupare snö. När vi gick på tur, som på bilden ovan där jag knatar upp med Kina Zeidler, hade jag Cassiar under pjäxorna. Lätta skidor som gjorde det bekvämt när vi gick upp. Men när jag skulle ner var det lite smalt med 95 i midjan. Där får man sota lite för att gå lätt upp. Det är ju som bekant trevligare att gå upp med liten vikt. När man sedan ska ner vi man ju gärna ha lite mer på fötterna. Svårt val det där.

* * *

Får du chansen i vinter tycker jag att du testa ett par DPS. Du kommer inte att ångra dig.

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2015-10-20 11:01