Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Verbier-weekend

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2016-04-08 13:30  |  Lästid: 3 minuter

Skärmflyg i Verbier

Började min Verbier-vistelse med lämna en fredag i solen och paragliding med Captain Mike. En passionerad skärmflygare som varit aktiv i över 20 år. Helt okej start på helgen om ni frågar mig. Kvällen gick vidare i den schweiziska ostens tecken med raclette och ostfondue till middag.

Dagen efter kikade vi på finalerna av Freeride World Tour på Bec Des Rosses och passade på att åka lite skidor själv. Efter damfinalen i skidor sprang jag på Matilda Rapaport.  Hon gjorde ett suveränt åk men hade lite otur på slutet.


Passade på att snacka lite säsongs-edits och webserier med henne.

Matilda Rapaport Tobias Ivarsson Verbier GoPro Freeride World Tour

Matilda och Epicbloggen nedanför Bec Des Rosses.

Brukar du göra season edits?


– Jag brukar göra kortare edits som jag filmat med Gopro löpande under säsong, framförallt för sociala medier. Season edits har jag inte släppt, materialet över en säsong ofta en del i större projekt som släpps hösten därpå.

Redigerar du dem själv?

– De kortare edits jag släpper redigerar jag själv, är enkelt och går betydligt snabbare än att skicka iväg på klippning.

Vilket program använder du?


– Jag använder Gopro Studio, det funkar fint för mina egna GoPro-klipp.

De gånger du inte gör dem själv, vem tar du hjälp av då?

– Det beror lite på vem som står bakom materialet. Senaste året har Whiteout Pictures klippt mycket av mitt material.

Vad tycker du att en edit ska innehålla?


– Den ska berätta en story. Den får så klart gärna ha en highlight i form av action, typ en stor klippa eller ett spineåk, men det är betydligt viktigare att klippet förmedlar en känsla och berättar något om avsändaren. Längden är också viktig, för långa klipp orkar ingen titta på.

Vad tycker du om webserier, till exempel Salomon Freski TV?

– I just Salomons fall lyser tjejerna med sin frånvaro vilket jag tycker drar ner betyget otroligt mycket, måste bara få nämna det för det har irriterat mig en längre tid. Samma gäller Sean Petits (Keep Your Tips Up, bloggens anm.) webisodes som jag råkade se nåt avsnitt av härom dagen. Suck. Rent generellt gillar jag i vilket fall webisodes, formatet är alldeles lagom långt att kika på på din telefon när du vill slå ihäll lite tid.

Om du skulle göra en webserie, hur skulle du lägga upp den och vad skulle det vara för innehåll?


– Jag gillar att komma atleter inpå livet. Hur tränar de, hur bor de, vilka umgås de med?, och så vidare. Jag skulle nog göra en webbserie som gav lite ”behind the scenes”. Inget unikt kanske, men intressant om den är genomarbetad och lagom seriös.

Nu när du berättat om dina idéer, får vi se dem bli verklighet nästa säsong?

– Haha, det vore nåt! Ska pitcha den idén till Red Bull.

Se så, Red Bull och GoPro, ge Matilda en webserie!


Kommer du att satsa på Freeride World Tour nästa säsong?

– Jag känner mig just nu mer peppad än nånsin på FWT, konstigt nog när säsongen precis är över. Så svaret blir JA, det är planen.

Tack för bra snack, lycka till nästa säsong. Ha en bra vår och sommar!

– Tack, ska bli härligt att koppla av, träna upp kroppen i sommar, surfa lite och så. Och så gifter vi ju oss om två veckor, det ser jag fram emot!


GoPro passade även på att berätta att det kommer en ny kamera till hösten. Hero nummer 5 i ordningen. Företaget har även köpt två appar som kommer att göra det enklare att redigera dina filmer direkt i din smartphone. Perfekt om du snabbt vill göra en edit och dunka ut på sociala medier under lunchen i backen.

Så, hur var mina tre dagar i Verbier? De avslutades med lite E-Bike MTB. Och jag vill ju inte vara sämre. Är kommer en kort edit.

 

Dela på Facebook
Tweeta