Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Världens bästa skidåkning samlad i en bok

Puder Patrick Thorne
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2014-10-14 14:30  |  Lästid: 2 minuter
Puder Patrick Thorne

Puder – Världens bästa skidåkning av Patrick Thorne är den perfekta boken för alla som älskar att åka utför. Oavsett om du är erfaren offpiståkare eller entusiastisk nybörjare, kör slalom eller föredrar snowboard, så kommer den här boken utan tvekan att inspirera även den mest adrinalinsökande äventyraren. Patrick arbetade som journalist och redaktör innan han bestämde sig för att åka skidor världen över. I samma veva beslutade han sig också för att bygga upp en omfattande databas över skidorter, som idag innehåller mer än 6 000 områden i 80 olika länder.

Puder kan liknas vid Storm Riders Guide som berättar för surfarna var de bästa vågorna finns, fast för bergen. Förutom de klassiska skidorterna som Chamonix, Whistler och Jackson Hole, innehåller boken mer äventyrliga och svåråtkomliga platser ibland annat Himalaya, Atlasbergen och ryska Sochi.

Innehåll Patrick Thorne Puder

Innehållsuppslaget visar en världskarta med de 50 tipsen utmarkerade.

* * *

offpist north bowl revelstoke

Varje tips inleds med en förklarande text om åket och hur du tar dig igenom det.

* * *

fakta corbets couloir

Det finns även en detaljerad faktaruta där du bland annat kan läsa fallhöjd, svårighet och en karta över hur du ska åka.

* * *

pist inferno murren

Det är inte bara offpist-tips som är med i boken. Patrick Thorne tipsar även om sina favorit-pister. Inferno i Scweiziska Mürren och Lundsrappet i Åre är två av dem.

* * *

Boken är en tung pjäs på närmare 1,5 kilo och 224 sidor tjock. Priset kommer att landa på runt 250 kronor. Den är ordentligt illustrerad för varje resemål och innehåller 250 bilder. Så nu är det bara att du slår dig ner och planerar nästa äventyr.

 

/Tobias

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar