Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Varför surfar inte fler med hjälm?

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-08-25 16:07  |  Lästid: 2 minuter
jeremy flores

Idag satt jag och kollade på sammandraget från nattens Billabong Pro i Tahiti på WSL’s YouTube-kanal (förlåt Jens, men jag har faktiskt jobbat också…). Då såg jag att Jeremy Flores surfade i hjälm. Hade inte koll på att han surfar med hjälm.

 

http://www.youtube.com/watch?v=FeR3jxRFUqU

Jeremy Flores i hjälm 35 sekunder in i klippet.

 

Jag läste på lite och fick då svaret att han skadade sig när han surfade i Indo.

 

jeremy-tras-el-accidente_2015-07-01-11-14-22-1

#ajsomfan

 

Förstår nu varför han surfar med hjälm. Det gav mig en tankeställare. Jag skulle aldrig åka skidor utan hjälm. Jag skulle aldrig cykla utan hjälm. Till och med stavhopparen Toby Stevenson kör med hjälm. Varför surfar inte fler med hjälm?

Jag skulle aldrig våga mig ut i lineup på Teahupoo utan hjälm. Vågorna där bryter på ca 180 centimeters djup över ett hårt rev. Jag är 183 centimeter lång. Man behöver ju inte vara ett geni för att förstå att den matten inte slutar bra. Faktum är att Teahupoo är platsen där flest surfare omkommit. Det är ju en indikation på att fler borde surfa med hjälm.

Det finns ju hjälmar för de som paddlar kajak, klättrar och hoppar fallskärm. Vilket företag blir först ut med en renodlad surfhjälm? Ja, jag tittar på er Poc…

 


Jeremy berättar om sin hjälm inför tävlingarna i Teahupoo när han fortfarande inte visste om han skulle ställa upp på grund av sin huvudskada.

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-08-25 16:11