Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Trött bloggare ska springa Salomon City Trail

Salomon City Trail
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-03-18 07:30  |  Lästid: 2 minuter
Salomon City Trail

Vad har jag gjort?! Jag är ju bra på det här med att sitta i en lift och åka uppför ett berg. Sen åka på skidor nerför. Med bra valla. Inte så jobbigt kan man tycka. Men nu har jag gått och anmält mig till en tävling. På våren. Hur ska man hinna komma i form tills dess? Va?!

26 april är det dags för Salomon City Trail i Stockholm. Det är ju snart. Finns väl ingen chans att orka springa till dess? Eller? Ett trail-lopp i innerstadsmiljö dessutom. Det måste ju innebära hinder och upp- och nedförslöpning.

Arrangören säger att ”den unika bansträckan går på kunglig mark”. Jag ska springa sju (7!) kilometer – hade nog avlidit om jag ställt upp i 14 kilometer – där starten är klockan 12 söndagen 26 april. Då kan man väl gissa sig till att jag trillar in i mål vid Kungsträdgården runt klockan 12:40 söndagen 26 april. Den som möter mig med pizza då ska tackas kungligt.

Loppet vänder sig till såväl högpresterare som jagar adrenalinkickar, som till nyfikna motionärer som vill upptäcka Stockholm från en annan vinkel. Och trötta extremsportsbloggare. Jo, jag tackar jag.

– Under senare åren har vi sett en tydlig trend i att allt fler motionärer reser för att delta i olika tävlingar och lopp. Principen bygger på att man helt enkelt vill ha en fräsch och rolig upplevelse när man deltar i ett lopp, inte bara springa snabbt för att sätta en rekordtid, säger Roland-Philippe Kretzschmar, grundare av tävlingen.

– Allt fler bloggare vill sitta hemma i soffan, äta pizza och titta på tv-serier, säger Tobias Ivarsson, en av grundarna till den här bloggen.

Håll tummarna för att jag klarar mig runt banan. Tack!

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar