Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Tips från coachen: Suunto Ambit 3 Sport

suunto
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-03-03 07:30  |  Lästid: 2 minuter
suunto

Jag brukar löpträna en del på våren, sommaren och hösten. Men den här vintern har jag börjat simma en del. Kan ju även vara bra för eventuellt framtida surf. Ja, jag ska bara laga brädan först. Hashtag: hatarstenarnapåtorö

Ett problem när jag ligger där i simbassängen och nöter fram och tillbaka är att hålla räkningen på hur många längder jag simmat. Samt kika på klockan på väggen hur länge jag simmat.

Ofta har jag ett rullande mantra i skallen där jag tänker 11 längder, 11 längder, 11 längder vid varje simtag. Då min hjärna inte är så samarbetsvillig när jag simmar så räcker det med att man tänker på något annat och räkningen är körd. Så får man börja om på 1 igen. Eller när man bara tänker på hur långt man simmat vid vändningen. Hjärnan ba’: 9 längder. Nu börjar 10. Eller var det här den 10:e? Är det dags för nummer 11? Aaaaaaaaaah! Vi börjar om. Det blir lättare. 1.

Ibland blixtrar min hjärna till och jag får en idé (ingen är mer förvånad än mig när det händer). Pulsklockan gosse, pulsklockan, påminde min hjärna om. Den är ju vattentät och kan hjälpa dig med tiden.

När jag väl hoppade i plurret för att starta klockan så såg jag träningsalternativet för ”Poolsimning”. Varför inte testa? Så det gjorde jag. Där fick man ställa in längden på basängen och – trumvirvel – klockan räknade antal längder jag simmat.

Så har du, precis som jag, svårt med räkningen på längder i bassängen kommer här ett litet tips: Haffa en Suunto Ambit 3 Sport.

 

/Tobias

 

 

PS. Ja, man kanske borde simma längre på 40 minuter. Men nu är det så att pizza är väldigt gott.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar