Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Tävlingssäsongen är inte över än

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-04-14 10:43  |  Lästid: < 1 minut

Nästa vecka är det dags för årets upplaga av Røldal Freeride Challenge. Igår gick Reine Barkered ut med att han ställer upp i årets tävling.

Så jag ska till Røldal Freeride Challange i år. Det var ett tag sedan och jag är inte säker på hur jag känner inför att tävla mot killarna igen. Nivån är Do or die På riktigt. Ändå ser fram emot det, säger Reine.

Vi förstår honom. Kolla på klippen nedan.

 

Vinnaråket 2009.

* * *

Drop från Hammaren.

* * *

10:e till 13:e maj är det dags för Scandinavian Big Mountain Championships 2015 (Extrem NM). Hör vad Matilda Rapaport har att säga om tävlingen och hur hon förbereder sig.

 

* * *

Men redan nu till helgen, 15-18 april, är det Keb Classic. En unik tävling då den helt äger rum i väglöst land i Sveriges mest högalpina område. I år ställer dessutom ingen mindre än Charlotte Kalla upp.

– Det är min första skidalpina tävling, och det ska verkligen bli superspännande, säger Charlotte.

Förutom Kalla är 35 lag är anmälda och stjärnor som Kilian Jornet – världens bästa skidalpinist/terränglöpare – Emelie Forsberg – Sveriges mest framgångsrika skidalpinist/löparstjärna och Josefina Wikberg – en av Sveriges mest framgångsrika multisportare, samt två tjejer från det franska landslaget kommer att delta.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar