Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Sveriges första vertikala kilometerlopp

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-06-03 10:07  |  Lästid: < 1 minuter
peak

I juni öppnar Peak Performance upp för ett helt nytt lopp i Åre. Vertikal K är en utstakad bana, öppen för alla, med brant stigning på 1000 vertikala höjdmeter som startar vid Åre Torg och leder upp till Åreskutans topp.

Den 5 augusti är världseliten på plats för premiärloppet Peak Performance Vertical K. Men redan den 13 juni öppnar banan, som går från Åre Torg till Åreskutans topp, för allmänheten.

”Eftersom vi är skidåkare in i själen gör vi allt vi kan för att vara uppe på ar”, säger Jeanette Francke på Peak Performance.

I Peak-butiken butik vid Åre Torg kan man köpa ett chip som kan användas hela säsongen som automatiskt registrerar starttid, mellantid vid Hummelplatån samt sluttid på Åreskutans topp. De bästa tiderna kommer visas både på skärm bredvid butiken samt i realtid på loppets hemsida.

Den 5 augusti avgörs loppet Peak Performance Vertical K på samma bana och blir därmed det första vertikala kilometerloppet i Sverige. Världseliten inom trail running kommer vara representerad när masstarten går från Åre Torg.

”Topplopp är ganska vanliga internationellt men konceptet är relativt op utmaning”, säger Patrik Nordin, som står bakom idén och bygget av banan.

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta