Annons

Epic!
Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Annons
 

Största droppet någonsin – Aaron ”Jaws” Homoki vs Lyon 25

För 13 år sedan skrev Ali Boulala in sig i skateboardhistorien genom att försöka den legendariska 25-stegs trappan i Lyon. Aaron "Jaws" Homoki var då 13 år när han såg Alis försök. Nu, 13 år senare, beslutar Jaws sig för att själv ge det en chans. Och bjuder dit Ali för att närvara.

De som såg Sorry, den första skatefilmen från Flip, när den kom ut 2002 eller sett klipp från den senare, minns 25 stegstrappan där Ali Boulala försökte göra en ollie.

Så här såg det ut 2002:

Annons

Platsen det utspelar sig på är Lyon i Frankrike. Nu, 13 år senare, är det Aaron ”JawsHomokis tur att ta sig an Lyons beryktade trappa. Allt för att sätta en omslagsbild till nya numret av Trasher.

jaws-25

Aaron ”Jaws” Homoki skriver in sig i skateboardhistorien och nedan kan du se hur det gick till.

Det blir glädjetårar och champagnefirande när Jaws äntligen klarar hoppet efter flera försök. Då vänder sig kameramannen mot Ali.

– Det borde vara jag som gråter, jag klarade aldrig landningen, säger Ali till kameran och fortsätter. Nu kan jag svara alla som tycker att jag var galen – se vad som precis hände här. Jag är inte galen.

Efteråt intervjuade Jekem Mag Ali om hoppet och han berättar att Aaron hade en hel del skydd på sig under kläderna. På frågan vad Ali hade svarar han:

– Jag? Eeeeh, en bakfylla.

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar