Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Snart dags för världsmästerskapen i Quoff… Qiff… Qoiff… Quaffing!

Gelande Quaffing
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-02-20 11:14  |  Lästid: 2 minuter
Gelande Quaffing

Det må vara en av de sämsta vintrarna på länge. Men det finns annat att göra i skidorterna världen över. Som till exempel Gelande Quaffing.

Vad är då Gelande Quaffing? Vi skulle nog likna det med någon form av stafett som korsats med rundpingis i bar-miljö. Det är ett spel designat runt fånga glas med öl som skickas glidande över ett bord med varierande grad av kreativitet. Samtidigt som man springer runt barbordet och tävlar mot ett annat lag. Och ja, man ska självklart dricka ölen efter att man fångat den.

Gelande Quaffing

Ursprunget i denna tävling kommer från legendariska skidåkargänget Jackson Hole Air Force på 80-talet. Legenden säger att en bartender på Bear Claw Bar skickade en öl över bardisken och den fick en flugtur ut för disken, där en skidåkare snävt räddade glaset från att slå i marken. En högt jubel följde och Gelande quaffing föddes.

I Montana Big Sky Resort den 25 februari är det dags för årets första Gelande Quaffing-tävling. Detta kan ses som en uppvärmning då tävlingen sker en vecka innan VM i Gelande Quaffing. Årets upplaga av VM blir den åttonde i ordningen och kommer att gå av stapeln i Teton Village, Jackson Hole, Wyoming.

* * *

Nedan kan du se en film om 2012 års upplaga.

Gelande Quaffing, är det världens dudigaste sport?

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar