Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Se Erik Lundberg köra 130 km/h utan säkerhetsbälte (och hastighetsböter) på en longboard

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2016-06-08 09:39  |  Lästid: 2 minuter
Erik Lundberg

Erik är ingen rookie när det kommer till att stå på en longboards. Han är tidigare världsmästare och har många års erfarenhet. Han var aldrig orolig för att ramla på vägen ner och hade full fokus på att stå så aerodynamiska som möjligt för att slå världsrekordet, berättar han för Red Bull.

Erik Lundberg

Efter några övningsrundor på vägen ner för backen (med en hastighetsbegränsning på 50 km/h), som har en lutning på 18 procent på mitten där den är som brantast (tänk dig någonstans mellan en blå/röd skidback) så var Erik redo.

– Du måste vara dig själv. Du måste vara lugn, stabil och superfokuserad. Du måste vara med i nuet och inte att röra dig alls, berättar Erik.

Erik Lundberg

När du far neråt för backen är det viktigaste att stå så stilla som möjligt och vara med hela tiden. Men att slå rekordet var inte det lättaste. Oddsen var emot Erik. Vädret, luftfuktigheten och gatans tillstånd kunde lätt ha saktat ner honom till den grad att han inte nått den otroliga hastigheten han nu kom upp i. På femte åket ner för backen stämde allt och Erik Lundberg är nu officiell innehavare av hastighetsrekordet på långboard skateboard. När Lundberg nådde botten av backen och ven förbi hastighetsmätarna var han uppe i otroliga hastigheten av 130,63 km/h.

– Känslan och ruset som går genom din kropp är otrolig. Du skakar av adrenalin och glädje, berättar Erik efter hans otroliga åk.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-06-08 09:47