Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Så fixar du löpturen när snön kommer

Vinterlöpning
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2014-10-05 08:30  |  Lästid: 2 minuter
Nike Winter Running

Löpträna året om så att du håller flåset uppe på nästa äventyr.

* * *

Det var en gång för länge länge länge sedan. Tobias var ung och tävlade jag i friidrott. Vad jag saknat varje vinter sedan jag slutade är den bra konditionen och benstyrkan jag hade då.

Vinterlöpning i djupsnö är perfekt alternativ för skid- och snowboardåkaren. Bland annat tvingar snön dig att aktivt dra foten upp mot rumpan och springa med högre knälyft. Därmed aktiveras de bakre lårmusklerna och höftböjarna i högre grad under vinterlöpning än när du löper som vanligt. Starkare muskler ger ett kraftfullare steg och samtidigt förebyggs skador, eftersom svaga lår och höftböjare kan vara en vanlig skadeorsak.

Så häng inte bara på gymmet i vinter och kör din squats. Ge dig ut och trotsa Moder Natur i löparspåren.

Kitta upp dig med rätt plagg för löpningen. Börja med en bra och varm löparjacka som andas bra som Nike Aeroloft Hybrid Jacket här ovan samt prylarna här under.

Vinterlöpning

Asics Gel-Fuji Setsu är en lättviktare på fötterna för dina pass på is och snö. Skaffa även en rejäl pannlampa som lyser upp i mörkret åt dig. Jag kör med Silva Sprint Plus. Varma och långa tights som är fukttransporterande är också viktigt. Satsa på några som håller dig torr och bekväm även i vinterkylan till exempel Fusions Hot Long Tight. Glöm inte huvudet! Största delen av kroppsvärmen flyr ut genom huvudet. Satsa på en mössa som syns i mörkret om du inte har en pannlampa. GripGrab har en tunn och smidig löparmössa med vindtät framsida. Tjackar du inte nya löparskor så haffa ett par bra doppar till dina pjuck. Ett enkelt halkskyddet för löpturen är HBB Slipstopper.

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar