Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Robbie Maddison, en av legenderna i ”The Search for Freedom”

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-10-09 11:23  |  Lästid: 2 minuter
robbie maddison

Robbie Maddison fick en Hinda QR50 i julklapp 1985 när han var 4 år. Sedan dess har han byggt en karriär som består av världsrekord, triumfer mot motgångar och nästan obegripligt enorma hopp. Robbies orädda natur kan komma från de år han tillbringade med att återhämta sig från försvagande sjukdom när han var yngre. Eller att han beräknar risker, förstår innebörden av allvar och de potentiella nackdelar med att själv hoppa över 100 meter i luften… och sedan helt skiter i dem och gör det ändå.

Några av de bedrifter som Robbie har presterat under sin karriär är helt enkelt häpnadsväckande. Den 29 mars 2008 bröt han sitt eget världsrekord två gånger under Crusty Demons Night of World Records i Melbourne, Australien. På hans andra försök han slog världsrekord genom att hoppa nästan 105 meter. Han landade hårt på bakre däcket och var inte nöjd med hoppet. Så han bestämde sig för att hoppa igen. På sin tredje försöket gjorde han det perfekta hoppet. Denna gång 106,98 meter med klockren landning.

Han har även hunnit med att hoppa över över militärflygplan, ett öppet Tower Bridge i London med en back-flip och upp på samt ned för Triumfbågen i Paris.

Nu senast körde han på sin FMX genom Theahupoo, kanske världens farligaste våg.

 

 

Robbie är en av de fantastiska atleterna som är med i filmen The Search For Freedom. Det är 90 minuter som är otroligt inspirerande. En snygg och djupt idrottsdokumentär. The Search for Freedom är berättelsen om en kulturrevolution som drivs av den mänskliga viljan att leva i nuet och att göra allt som får dig att känna dig mest levande.

Filmen är skriven och regisserad av Jon Long och det är en visuell upplevelse där vi följer några av de största stjärnorna och legendernra inom surfing, snowboard, skidor, skateboard, mountainbike och freestyle motorcross.

 

 

Mer sugen på ledenterna i The Search For Freedom? Läs intervjun med Robby Naish här.

 

/Tobias

 

The Search For Freedom finns nu på Blue-ray och DVD.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-10-20 11:11