Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Premiär för svensk filmfestival med fokus på surf

Jeff Flindt
Jonas Terning  |  Publicerad 2014-09-29 07:00  |  Lästid: 2 minuter
Nordic Surf Film Festival

Viljan att komma bort från datorskärmen i soffan. Det var det som fick Jeff Flindt att dra igång Sveriges första surffilmfestival – Nordic Surf Film Festival. I helgen är det så dags. Platsen är Röda Kvarn i Helsingborg och ni som drar dit kan se fram emot två dagar av bra surffilmer och förhoppningsvis ännu bättre surfljug.

– Jag tänkte att det vore kul att se en surffilm på bio tillsammans med 100 personer på bio, istället för att sitta hemma framför datorn. Nu när alla finns på internet är det lätt att nå ut till dom som är intresserade. Det handlar bara om att arrangera en skön och rolig tillställning. Den här festivalen ska vara avslappnad. Jag kallar det swedish-Aloha.

Nordic Surf Film Festival

Vad utmärker en bra surffilm?
– Vad jag personligen letar efter i en film är action, vågor och kvalitet. Kvaliteten i produktionen är förmodligen det viktigaste för mig. Men till festivalen var jag tvungen att tänka på den svenska marknaden. De flesta svenskar tycker om att surfa mellow eller cruisa runt på single finns. Alltså var jag tvungen att hitta den typen av filmer. Jag ville inte visa för många big wave-filmer från Hawaii eftersom 99,5 % av  svenskarna inte surfar sådana vågor.

Vilken är tidernas bästa surffilm?
– Det beror på vilken typ av humör jag är på. Men just nu… Thicker than water, eller valfri film av Chris Malloy.

Nordic Surf Film Festival innebär två dagar och massor av filmer. Jag hinner inte med allt. Vilken film får jag absolut inte missa?
– North Of The Sun, fredag ​​kväll 20:15. Den är rolig, äventyrlig och rå och påminner om filmen Into The Wild – en film du kan ta med en date till!

Jeff Flindt
Jeff Flindt – fotograf och festivalarrangör. För mer surfbilder, spana in instagram.com/jeffflindt.

 

//Jonas

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar