Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Packa lätt och njut mer på sommarens äventyr

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-06-25 10:12  |  Lästid: 4 minuter
Vandra i fjällen

Ska du ut och vandra i de svenska fjällen i sommar? Gör inte som jag gjort denna vinter och packa för tungt. Vid varje topptur denna vinter har jag släpat med mig mer än vad jag behöver. Om du kapar några kilo på din packning så får du en behagligare resa som du kan njuta mer av. Därför kommer här några tips på prylar du kan ta med dig i ryggsäcken i sommar.

Foto: Peak Performance

* * *

Börja med en stor och bra ryggsäck. Till exempel Röse från Haglöfs.

Haglöfs Röse 50

Röse-ryggsäcken är otroligt lätt, mångsidig och tålig, med många fina detaljer. Den är utformad med Haglöfs herr- och damspecifika bärsystem Instant+ Suspension System. Finns i storlekarna 40, 50 och 65 liter. Vikt (Röse 50): 1,93 kilo.

* * *

Under ryggsäcken så kan det ju vara bra att vara snygg på överkroppen. Spana in Waft Shirt från Houdini.

Houdini Waft Shirt

Waft Shirt är en multifunktionell, packbar skjorta som ger utmärkt luftgenomströmning för komfort i varmt klimat. Passar perfekt för vandring. Det är en snabbtorkande, slitstark och fjäderlätt skjorta i 1-vägs stretch av ett tyst, mjukt material med matt finish. Waft Shirt har inga störande sömmar på belastningsytorna. 
Vikt: 149 gram.

* * *


Peak Performance Vapor Shorts för lite varmare dagar.

Peak Performance Helium Shorts

Vapor Shorts är lätta vatten- och vindtåliga shorts. Perfekt för lite varmare dagar. Fungerar även bra över tights om du vill ha något lite tajtare och smidigare på benen. Men ändå hålla dig varm.

* * *

Ha rätt på fötterna. Lågviktsskor från Haglöfs.

Haglöfs LIM Low Men

Haglöfs LIM Low är en lätt vandringssko utvecklad ihop med ASICS. Alla komponenter har valts med tanke på vikt och slitstyrka eftersom skon ska vara snabb och ge stöd. Därför har den också skyddande tåpaneler och färre sömmar. Vikten ligger på endast 185 gram per sko.

* * *

Matti-Bernitz-1

Ut på tur, aldrik sur!

Foto: Matti Bernitz, Houdini

* * *

Tåliga byxor från Peak Performance.

Peak Performance Nuon Pants

Var noga med att dina vandringsbyxor är redo och klarar av dina äventyr. Peak Performance Nuon Pants i det slitstarka materialet polyamid har bra stretch och bekväma att bära, samtidigt som de andas och är vindtäta samt snabbtorkande med egenskaper utöver det vanliga.

* * *


Ha koll på tiden, höjden och navigationen med Suunto Essential Copper.

suunto-essential

Suunto Essential är en handtillverkad klocka från Finland som bygger vidare på företagets anrika historia som en pionjär inom precisionsinstrument för utomhusbruk och äventyr. Klockan har höjdmätare, barometer och kompass som hjälper dig att fastställa din aktuella höjd över havet, följa din upp- eller nedstigning och mäta hur långt du har kommit totalt under en klättring. Perfekt för vildmarksvandrare, bergsklättrare och skidåkare.

* * *

Låt inte vind och vatten stoppa dig.

Houdini4Ace

Houdini 4Ace är en 3-lagers skaljacka i Hardshell som väger minimalt och är helt vind och vattentät. Huvan är hjälmkompatibel har en dragsko vid halsen så du kan justera storleken. För att hålla vikten minimal har jackan endast en ficka, en stor bröstficka. 4Ace jackan är den ultimata ”regnjackan” för den aktive. Vikt: 308 gram.

* * *

Panasonic Lumix GM5 – perfekt kamera för äventyret.

Panasonic Lumix GM5

Panasonic GM5 är just nu kanske den bästa ultrakompakta systemkameran på marknaden. Det är en liten, lätt och smidig kamera du enkelt har i en jackficka. Kameran är snabb, har förvånansvärt bra hantering trots storleken och ger en mycket fin bildkvalitet. Den är stark i svagt ljus. Vill du ändå tillföra extra ljus skickar Panasonic med den lilla lösa blixten FL70 som du lätt monterar på ovansidan.

* * *

 Håll dig varm med Peak Performance Helium Hybrid Jacket.


Peak Performance Helium Hybrid Jacket

Garantera dig varmt och skönt skydd mot väder och vind med denna varma och isolerande jacka. Den blandar anddun och fjäder i fodret med mjuka och elastiska ärmar som ger dig högsta komfort och skydd i alla typer av väder under utomhusaktiviteter.

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta
Uppdaterad 2015-06-25 11:28