Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Nya Salomon Freeski TV filmades under solförmörkelse

salomon freeski tv eclipse

Salomon Freeski TV slår på stort och langar ut en 30 minuter lång episod. För att fånga materialet för till senaste avsnittet av webserien var man tvungen att fånga ett en-gång-i-livet-ögonblick.

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-11-11 12:51  |  Lästid: 2 minuter
salomon freeski tv eclipse

Cody Townsend, Chris Rubens och Brody Leven under solförmörkelsen på Svalbard.

 

Under de senaste två åren har fotografen Reuben Krabbe från Squamish i Brittish Columbia haft en idé. Att fånga en skidåkare i en sluttning silhouetterad av en total solförmörkelse.

Det är inte det lättaste att få till av många skäl. Främst eftersom solförmörkelser syns bara från en viss plats en gång vart 200 år i genomsnitt. Och att se en kan ta ännu längre tid. I Los Angeles till exempel. Där tar det mer än 1500 år mellan totala solförmörkelser. Ett en-gång-i-livet-ögonblick, minst sagt.

Efter att ha undersökt astronomiska kalendern som 24-åringen insåg att Reuben att han skulle få sin chans den 20 mars 2015. Då skulle solförmörkelsen vara synlig från två platser: Färöarna som tillhör Danmark och Svalbard som tillhör Norge. Den senare råkar ha spektakulär skidåkning.

Uthållighet, förberedelser och en positiv attityd. Alla ingredienser som behövdes när den 20 mars 2015, grydde. Ödet för expeditionens mål vilade helt i händerna på vädergudarna.

 

Salomon Freeski TV Eclipse

Salomon-expeditionens camp.

 

Salomon Freeski TV Eclipse

Brant åkning.

 

Salomon Freeski TV Eclipse

Ut på tur, aldrig sur.

 

Eclipse fick pris för ‘Best Snow Sports Film’ på 2015 Banff Mountain Film Festival. Se hela filmen nedan.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar