Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

När Kelly Slater vill revolutionera surfmodet inspireras han av den här svenska modesuccén

Jonas Terning  |  Publicerad 2014-12-17 14:26  |  Lästid: 2 minuter
Outerknown

När Kelly Slater i våras meddelade att han skulle avsluta sitt samarbete med Quiksilver kändes världen plötsligt lite upp och ned. Ska Slater och Quiksilver göra slut? Dom har ju typ varit tillsammans jämnt. Eller i alla fall i 24 år. Vad händer nu?

Outerknown händer nu.

Det är Kelly Slaters nya märke, i samarbete med bland annat superdesignern John Moore (vinnaren av amerikanska GQ:s Best new menswear desginer för sitt fantastiska surf- och lifestylemärke M.Nii). Att kung Kelly skulle göra något eget stod klart ganska tidigt, men den första tiden var det locket på kring de nya planerna. Fast nu har han lyft på locket. Inte Kelly Slater alltså, han är väl upptagen med att försöka vinna touren för tolfte gången, men i alla fall designern John Moore. Och när han ombeds beskriva Outerknown avslöjar han att Acne är ett av de företag de sneglar på:

– Kollektionen kommer vara extremt tidlös. Jag vill inte kalla den för lyx, jag hoppas vi ska vara mer tillgängliga än så. Priserna kommer ligga från 70 dollar upp till 400 dollar. Sen kommer vi ha några plagg, som ytterplagg eller kläder i cashmir, som blir dyrare än så. Men varumärken som Acne och APC skulle vara bra sällskap för Outerknown.

Kelly Slater John Moore

John Moore och Kelly Slater.

John Moore fortsätter sen med en beskrivning som i alla fall jag kan skriva under på:

– En stor del av surfcommunityn har letat efter någonting sådant här. Män och kvinnor som har växt upp med surfmärken, men med betoning på växt upp. Deras intressen har utvecklats. Alla drömmer om ett liv vid kusten, allt det som surfarnas livsstil representerar, men det betyder inte nödvändigtvis att de vill se ut som en surfare från topp till tå.

 

Känner du dig lika träffad som jag? Då är det bara att invänta hösten 2015 när den första kollektionen släpps.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar