Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Man skulle zorba från USA till Bermuda – det gick sådär

Reza Baluchi zorbar
Jonas Terning  |  Publicerad 2014-10-07 11:55  |  Lästid: < 1 minut
Reza Baluchi zorbar

Friskt vågat hälften vunnet, men ultralöparen Reza Baluchis senaste idé borde ha sjunkit redan på idéstadiet. Hans plan var nämligen att zorba från USA till Bermuda.

Zorba säger du?

Precis, säger jag.

Zorba.

Han skulle alltså springa runt som en hamster i en sådan där uppblåsbar boll han snickrat ihop själv. Till sin hjälp hade han, förutom två starka ben, några proteinbars och lite vatten. Planen var att springa på morgnarna, fiska på dagarna och sova i en hängmatta inuti bollen på nätterna. Men planen var inte så bra. Efter att amerikanska kustbevakningen fått in rapporter om en man i en flytande bubbla som “frågade efter vägen till Bermuda” ryckte dom ut och i helgen var äventyret slut.

 * * *

På liknande tema har vi Vladimir Shcherbov och Denis Burakov som förra vintern skulle zorba nerför en pist i Ryssland. Det gick inte så bra. Det gick till och med jättedåligt. Stor varning för skratt-som-fastnar-i-halsen.

Klump i magen efter att ha sett filmen? Det blir inte bättre av tanken på att de båda männen var helt knäpptysta inne i den där zorben.

//Jonas

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar