Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Luta dig till baka och gör dig redo för denna episkt lysande film från Philips

sweetgrass afterglow
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2014-09-30 16:45  |  Lästid: 2 minuter
sweetgrass afterglow

Sweetgrass kommande film Afterglow liknar inget annat. Pep Fujas, Chris Benchetler och Eric Hjorleifson röjer runt i Kanadas puder. Nattetid. Iklädda LED-lampor.

* * *

I flera års tid har standardformatet för alla skid- eller snowboardfilmer kretsat kring vad som rätt och slätt kan kallas klipp- och kickerporr. Främst med professionella åkare som kastar sig ut från klippor och hoppar på bergen runt om i världen. Nu har produktionsbolaget Sweetgrass som gav oss Signatures och Valhalla tagit detta ett steg längre.

Så det kommer nog inte som en överraskning att Sweetgrass nya film, Afterglow, redan kallas ”den mest filmiskt djupa skidfilmen som någonsin gjorts.” Det är den första skidrullen som filmats helt i mörker med en regnbåge av färger som lyser upp puder och backcountrysnön i Alaska och British Columbia.

sweetgrass afterglow

* * *

sweetgrass afterglow

* * *

sweetgrass afterglow

* * *

Afterglow vann nyligen bästa foto och bästa kortfilm vid International Freeski Film Festival i Montreal. Vad som kan överraska dig är att det är en TV-reklam. Precis som surffilmen Lightwaves de gjorde tillsammans tidigare i år.

 

Se trailern till Afterglow av Sweetgrass Production som kommer ut i oktober.

* * *

Ovan ser du Lightwaves från maj tidigare i år.

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar