Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Kompakta kameror för äventyret

TheQ Camera
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2014-10-06 09:59  |  Lästid: 2 minuter
The Q

Epic-bloggen har kikat lite närmare på tre kameror som du kan ta med dig ut på ditt nästa äventyr.

* * *

Canon PowerShot D30

Stryktålig och vattentät

PowerShot D30 är perfekt för den som regelbundet behöver en kamera med robusta prestanda som tål tuffa tag. Slitstark nog för de mest krävande utomhusaktiviteterna och vattentät ned till 25 m, stötsäker och köldtålig – perfekt för alla slags äventyr från klättring och dykning till skid- och snowboardåkning. Du kan även geotagga dina bilder så att du i efterhand ser exakt var bilden är tagen. Filmer spelas in i full HD 1920 x 1080, 24b/s och har super slowmotionfilm-läge.

2 790 kronor

* * *

Panasonic Lumix DMC-FT5

Perfekt i backen

Panasonic FT5 är vattentät ned till 13 meters djup och är även damm och smutstät. Kameran är förutom detta även stötsäkrad och klarar att åka i backen. Panasonic har också byggt FT5 för att klara av ett tryck på upp till 100kg vilket gör att hela kameran i sig känns robust. Dessutom tål FT5 kyla som inte alls är så dumt för oss i norden och ger en viss trygghet när kameran ska med till skidbacken. Kameran har dessutom inbyggd GPS och WiFi. Som om inte detta vore nog så filmar den lilla rackaren i full  HD 1920 x 1080 med 50b/s.

2 690 kronor

* * *

TheQ Camera

Den sociala budgetkameran

The Q Camera är en lätt leksak som ser mer ut som en accessoar än en teknisk pryl. Den finns i sju olika färger och är enkel och snygg att hänga runt halsen. Dessutom är den tåligare än andra sikta och skjut-kameror. Den tål vatten och lite tuffare tag. The Q Camera har ett gäng filter som du kan lägga på dina bilder direkt i kameran och dela bilderna på sociala medier direkt från displayen genom olika appar. En ringblixt runt objektivet ger dig snyggare ljus än med andra kameror där blixten sitter på sidan av kamerafronten.

1 599 kronor

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-10-06 13:40