Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Kloka ord från Simone Moro: ”Lev för din dröm, dö inte för den”

Simone Moro
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2014-10-02 10:45  |  Lästid: < 1 minut
Simone Moro

Simone Moro utmärker sig ofta genom sina mycket snabba bestigningar. Han var den första att någonsin bestiga 8000 meters-topparna Shisha Pangma (2005), Makalu (2009) och Gasherbrum II (2011) under vintertid. Episkt kallt!

* * *

Härom dagen var jag och lyssnade på Simone Moro när han talade på The North Face Speaker series med mina vänner Johan och Magnus. Han berättade bland annat om hur det är att bestiga sjukt höga berg på över 8000 meter på viterhalvåret.

Men det jag fick med mig från kvällen var hans bästa mening: ”lev för din dröm, dö inte för den.”

Sedan fick han mig att lova att jag skulle välja ut en dröm dröm jag har i vardagen. Och att varje dag göra något, det behöver inte vara mycket, för att förverkliga den. Jag har redan tjuvstartat. I januari åker jag till Japan och åker skidor. Det är något jag drömt om i fem år.

Vad drömmer du om?

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar