Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Japanrapporten del 6: New Chitose Airport Onsen

New Chitose Airport Onsen
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-02-10 10:08  |  Lästid: 2 minuter
New Chitose Airport Onsen

Här kommer mitt bästa tips till dig som ska resa från Hokkaido: New Chitose Airport Onsen! Varför?, undrar du. Svaret kommer här: Det är lättast att ta ett av morgonflygen när du ska påbörja din resa hem från Japan. Sista bussen från Niseko till flygplatsen går 16:35. Boka in dig på den och spendera natten på flygplatsen. Det kommer att bli din bästa natt på en flygplats. Någonsin. Men är det inte dyrt att bo på hotell på flygplatser?, undrar du. Du ska inte bo på hotell. Du ska bo på spa. Priset? 210 kronor! Sjukt billigt.

När du kommer till flygplatsen efter någon timmes busstur kollar du efter New Chitose Airport Onsen. Gå dit med väskor och åkdon. Säg konbanwa till den vänlige mannen vid entrén och lämna över ditt bagage så vaktar han det över natten i ett rum bakom disken. Sen börjar det härliga.

 

New Chitose Airport Onsen

Bloggen har aldrig varit mer ninja.

* * *

Svida om till den snygga outfiten du blir tilldelad. Ta ett långt varmt bad och relaxa lite i antingen ång- eller vanlig bastu. På New Chitose Airport Onsen finns det varma och kalla bassänger både inne och ute. Alla tvålar och krämer du kan behöva. Tandbortar för leendet. Hår och kropsvård. Allt.

 

New Chitose Airport Onsen

På New Chitose Airport Onsen hittar du allt du behöver för att få en lyxig natt på flygplatsen. Varmt och kallt bad. Utomhusbad. Sovsal (det går även att boka privata rum). Spa. Massage. Restaurang.

* * *

Efter det unnade vi oss 50 minuter massage för 450 kronor. Precis vad kroppen behöver efter två veckors skidåkning. Avrundningen på kvällen blev middag och några kalla öl på NCA Onsens restaurang. Sen var det bara att kila upp till sovsalen där man sover i stolar som påminner om förstaklass flygplansstolar. Du fäller ner en fåtölj till en säng med avskärmning. Morgonen börjar du med frukost som ingår i priset. Sen är kroppen redo för den långa resan hem.

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-02-10 10:17