Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Japanrapporten del 4: Restaurangtips

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-02-04 10:04  |  Lästid: 2 minuter

På vår roadtrip besökte vi två fantastiska restauranger i Furano. Den schyssta receptionisten Ken på vårt hotell tipsade oss om en av dem, Izakaya Robata. En liten restaurang där man får känslan av att sitta i kockens vardagsrum. Izakaya Robata ligger två gator ner från stationen. På en smal liten enkelriktad gata vid en massa taxibilar hittar du den. Håll utkik efter en röd rispapperlykta utanför entrén så kommer du rätt.

 

ir

Entrén till Izakaya Robata.

 

Izakaya Robata

”Vardagsrummet” med en glöd och grytor i mitten. Bakom hyllan i mitten av bilden står kocken och lagar mat.

 

Izakaya Robata

Menyn är bara på japanska. Be någon beställa mat åt dig när du bokar tid, träna på japanskan innan besöket eller ta med en tolk.

 

Izakaya Robata

Skafferiet i ena hörnet.

 

Fyra hungriga skidåkare njuter av maten på 50-åriga Izakaya Robata.

 

* * *

Den andra restaurangen, Furano Fukuzushi, var en favorit i repris för Kjibbe som varit här tidigare. Furano Fukuzushi hittar du bakom Natulux Hotel. En fantastisk restaurang med klassisk japansk mat och bås där du får sitta på golvet med låga bord (inte så skönt för trötta skidåkarlår) eller vanliga bord (benen gillar detta). Vi besökte Furano Fukuzushi två gånger och testade båda alternativen. En av de bättre sakerna med Furano Fukuzushi är att menyn är både på engelska och har bilder på maten.

 

Furano Fukuzushi

På Furano Fukuzushi gillar kockarna när det kommer långväga gäster. Då kommer de gärna ut och serverar maten själv.

 

Furano Fukuzushi

På menyn med bilder kan jag och gänget varmt rekommendera hokifisken. Galet god. Men var noga, precis som Andreas, när du drar bort ryggraden för att slippa ben när du äter. Beställ gärna in olika rätter som ni delar på.

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-02-04 16:56