Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Japanrapporten del 1: Japow och Sh*t-F*ck Skiing

Japansk takhöjd
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-01-27 01:54  |  Lästid: 2 minuter
Finnair Bussinessclass

Som ni säkert vet vid det här laget så är ena halvan av den här bloggen i Japan på semester. Resan började bra. Vi checkade in på Arlanda. Inga konstigheter. Men killen vid incheckningsdisken kunde inte ge oss platser på långflyget mellan Helsingfors och Osaka. “Det är fullt på planet och alla platser är nog inte tillsatta än”, sa den vänlige herren. När det väl var dags att kliva på planet i Finland fick jag en biljett som det stod Business Class seat 1H på. Det måste blivit nått fel, var min första tanke. Men tydligen så stämde det. Planet var fullt och vi tre skidnördar från Sverige hade blivit placerade på tre av de fyra sätena längs fram. Bakom piloterna. Och ett glas champagne. Helt okej om du frågar mig.

* * *

Japan Airlines

Andreas var inte så imponerad av hörlurarna på nästa flyg. Inrikesflyget till Hokkaido från Osaka. Japan Airlines – Finnair: 0-1.

* * *

Första dagen började bra. Det hade snöat under tiden som vi flög till Japan. Trots att vi möts av rapporter om att det var sämsta vintern på 20 år. Så är det ändå bättre än något annat jag kört. Snön var så där torr och lätt som jag alltid drömt om att det ska vara. Synd bara att låren inte var med i matchen bara. Det tog en halv dag och en lunch innan benen lydde och åkningen gick bra.

Japow

Andreas är imponerad av föret i Kiroro.

* * *

Efter en episk första dag stannade vi på Yoteimaru och åt sushi på vägen hem. Där placeras man i bås eller vid en bar. I mitten av baren står kockar och lagar maten. De ställer upp små fat med sushibitar på, sen är det bara att plocka de sorter du är sugen på. Kan varmt rekommendera ett besök om du har vägarna förbi Kutchan utanför Niseko.

* * *

Andra dagen var inte lika episk. Videon nedan får sammanfatta hur vi hade det.

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-01-27 01:58