Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Inför Scandinavian Big Mountain Championships med Tove Hydén

Tove Hydén
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-05-11 09:17  |  Lästid: 2 minuter
Tove Hydén

Idag börjar NM i Riksgränsen. De flesta har koll på Rapaport, Hargin, Rapp, Backman, Jonsson, Widén, Harlaut och Barkered för att nämna några. Men de vi inte läser lika ofta om. Vad har de för förhoppningar? Vi träffade Tove Hydén och tog pulsen på henne inför tävlningarna.

Vad har du för bakgrund?

Åkandet startade ganska naturligt med en skidintresserad familj. Tidigt ville jag bli skidlärare och började med det strax efter gymnasiet och sen har det rullat på. Fem år i skidskola och trots studier plus jobb med helt andra fokus kunde jag aldrig slita mig från vintrar på skidor. Nu jobbar jag på oljeplattform i Norge varvat med guidejobb för Xtravel vilket innebär massor med ledig tid att åka skidor.

Hur kom du in på friåkning?

2006 jobbade jag min första vinter i Österrike. Där kommer det ju onekligen ganska mycket snö för det mesta. Vi tränade all typ av åkning men jag fastnade mest för friåkningen och den kreativitet det innebär. Men då var det ju inte snack om breda skidor, vi körde pistskidor, punkt.

 

Tove Hydén

Foto: Fredrik Marmsater

* * *

Har du kört NM tidigare?

Ja, 2013

Vilken är din bästa placering hittills?

Minns inte riktigt, strax utanför final på kvalåket. Men det var kul och det är därför jag är med igen.

Hur har denna säsong varit?

Den här säsongen har varit riktigt bra! Mest har jag varit hemma i Åre och hunnit med massor av roliga dagar med peppade kompisar. Jag var en månad i Japan vilket var en otrolig resa, både skidåkningsmässigt och upplevelsen av Japan som kultur och land.

Sen har ju säsongen toppats med vinterns höjdpunkt – JJ homerun som anordnas av Jesper Jonsson hemma i Åre (Tove vann damklassen av JJ, bloggens anm.).

Hur många åkdagar får du på en säsong?

Pass! Inte en aning. Jag åker så fort jag har möjlighet och det har jag ju för det mesta.

Vad har du för mål och förhoppningar med årets NM?

Jag vill ha riktigt roliga dagar. Kör jag mitt åk. Och har man kul blir det för det mesta bra också.

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-05-11 09:18