Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Inför “Cruise Control” av Gpsy Feelin – Epic har snackat med Yann Barthelemy om sista filmen

Ikväll har franska skidfilmen Cruise Control av independentbolaget Gpsy Feelin premiär. Epic-bloggen tog sig ett snack med filmaren Yann Barthelemy. Med nya filmen är det bara att luta dig tillbaka, slå på farthållaren och njuta...

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-11-23 11:41  |  Lästid: 2 minuter

Gpsy Feelin

Vilken är din favorit skidfilm?

– Det är Apocalypse snow från 1983. På den tiden då skidåkare hade moonskis. Jag ser fram emot att den typen av åkning ska göra comback.

– Annars så gillar jag det som killarna på Sweetgrass Productions gör. De gör verkligen bra filmer som jag gillar att titta på.

Vad har inspirerat dig i ditt filmskapande?

Jag hittar alltid bra inspiration i en flaska rött vin.

Kan du ge några tips till de som vill börja filma och göra sina egna skidedits?

– Köp en varm  och vattentät jacka samt fina handskar. Du kommer att tillbringa oändlig tid i snön och bara stå där och vänta. Och vänta. Och frysa arslet av dig för din vän ska sätta ett trick.

– Du kommer också att behöva kamerautrustning. Ju lättare, desto bättre. Tänk på att det är du som ska bära utrustningen. Det är bra att vara mobil och kunna göra dig redo att filma snabbt.

Vad bör du tänka på som en nybörjare när du går ut och filma skidåkning på ett berg?

– Tänk på att ta med dig tillräckligt med cigg eller snus. En smörgås eller något att äta är också bra. Det kan vara riktigt ensamt där ute. Säkerheten är också viktig att tänka på. Se till var du befinner dig så att du inte står i vägen om en lavin skulle gå.

 

12242871_10207642866651130_172820402_o

Yann Barthelemy fångar en av alla dubblar på film.

 

Vad kan vi se fram emot i er nya film?

– Det finns en del med Julien Lange med åtminstone 10 dubbelflippar. Det bjuds på en massa andra galna linjer också. Så resten av filmen bör tillfredsställa actionsportentusiaster.

Är du nöjd med resultatet?

– Låt oss bara säga att vi slöt fred med resultatet. Det är svårt att tycka om sina egna grejer eftersom du tillbringar så mycket tid med det.Det blir ingen överraskning för dig själv när du ser resultatet. Men det är inte för oss vi gör filmerna. Det är för er.
Vi har hört att “Cruise Control” är er sista film?

– Ja det är det. Sorgligt ansikte…

Är detta slutet för Gpsy Feelin?

– Jag tror inte. Vi kanske kommer att försöka skapa andra saker under samma namn. Skapa annat material med annat extremsportsinnehåll lite då och då. Det enda vi vill är att göra något annat och hitta en ny källa av inspiration och mer frihet.

Vad tänker du när du ser tillbaka på din tid som en filmare och skidfilmsskapare?

–Det har varit sjukt kul. Mycket resande och alla oförglömliga människor vi har träffat och lärt känna. Jag känner mig stolt över det och älskar alla (inte på samma sätt som Village People).

Vad ska du göra nu? Andra filmprojekt? Webisodes?

Måste nog funderade lite längre på det…

 

Se trailern för nya Cruise Control här nedan.

 

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar