Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Gratis workshop – Lär dig fota actionsport bättre med Anders Neuman

Stefan Helin Foto Anders Neuman
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2014-11-05 10:29  |  Lästid: 2 minuter
Kareem El Rafie Foto Anders Neuman

I samband med öppningen av fotoutsällningen Red Bull Illume i Göteborg hålls en workshop för dem som vill höja nivån på sin actionsportfotografering. Två svenska toppfotografer bistår med råd och deltagarna får testa sina kunskaper i praktiken med spanska BMX-proffset Viki Gomez.

Stefan Helin Foto Anders Neuman

Skataren Stefan Helin. Foto Anders Neuman. Översta bilden: Snowboardåkaren och railkungen Kareem El Rafie.

* * *

Workshopen arrangeras i samarbete med Leica den 13 november är gratis och öppen för alla. Kursledare är Anders Neuman, välmeriterad actionsportfotograf och chefredaktör för tidningen Transition. Även Elias Kunosson, som har fotat en av de 50 vinnarbilder som reser världen runt med Red Bull Illumes utställning, medverkar för att berätta om sitt arbete.

Anders Neuman

Anders Neuman.

* * *

Under workshopen går Anders Neuman igenom historiken, grunderna och tekniken i actionsportfotografering. Deltagarna får lära sig hur man bäst jobbar ihop med utövaren, vilka kameror som används, inställningar, val av objektiv, användning av blixtar och hur proffsen komponerar sina bilder. Workshopen avslutas med möjligheten omsätta teorin i praktiken genom en fotosession ihop med det spanska BMX-proffset Viki Gomez.

Alla workshopdeltagare får även möjlighet att vara med vid Red Bull Illumes exklusiva öppningsevenemang som hålls på Clarion Post Hotel samma kväll kl. 18.00.

Plats: Clarion Post Hotell, Drottningtorget Göteborg
Datum: Torsdagen den 13:e november, kl. 14.00 – 16.00
Antal platser: 20 st
Anmälan: Säkra en plats genom att mejla en anmälan med namn och mobilnummer till anmalan@se.redbull.com

Jonas Carlsson foto Anders Neuman

Snowboardesset Jonas Carlsson. Foto Anders Neuman

* * *

Red Bull Illume är en internationell fototävling som avslutas med en utställning där världens absolut bästa actionsportbilder turnerar runt hela världen. Bilderna visas på 2x2m stora upplysta ljuslådor utomhus och utställningen är bara öppen under kvällstid. Red Bull Illume är öppen för allmänheten under tio dagar mellan den 14 till 23 november på Gustaf Adolfs Torg i Göteborg. Mer info om Red Bull Illume och fotokursen: www.redbull.se/illume

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar