Annons

Epic!
Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Annons
 

Gratis fotoutställning om skatescenen på Plattan på Kulturhuset i Stockholm

anders neuman

Fotografen Anders Neuman (till höger) med sin bild av plattan med skataren Carl Mårtenssin (på printen och till vänster) under vernissagen av Sergels torg: Skateboard 1978–2014.

* * *

Igår var det vernissage för utställningen Sergels torg: Skateboard 1978–2014 på Forum/Debatt på Kulturhuset Stadsteatern. Självklart var bloggen på plats och drack vin med vår vän Anders. Det är en utställning om när skateboardkulturen kom till Sverige. De första tricken gjordes på plattan och utställningen är en bred exposé över Sergels torg som nav i den svenska skatescenen. Fotografi, film och installationer visar upp fyra decenniers skateboardkultur i Stockholm, och lyfter samtidigt frågor om städer, offentlighet och identitet. Vem ”äger” ett torg och en kultur?

Annons

Förutom Anders så är bland andra Cafés fotograf Fredrik Skogkvist tillsammans med  Märta Thisner, Erik Wåhlström, Andrew Chen, Robin Nilssen, Sarah Meurle, Jean Louis Huhta, Jocke Boberg, Stina Löfgren, Marcelo Rovira Torres, Emilia Bergmark- Jiménez , Maja Flink, Jens Andersson, Thomas Adank, Disa Braunerhielm, Kristian Bengtsson och Johan Wennerström utställande kreatörer.

Utställningen är gratis och pågår mellan 3-12 oktober. Givetvis ska du besöka den episka utställningen.

 

/Tobias

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar