Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

GoPro lanserar Karma, din nya våta drönardröm

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2016-09-22 16:28  |  Lästid: 2 minuter
Karma HERO5 Black

I början av veckan presenterade GoPro sin efterlängtade drönare, Karma. Den flygande kameran är ihopfällbar och kommer med en egen ryggsäck. Den har dessutom en löstagbar stabilisator och en enkel kontroll med inbyggd display. Karma kommer att släppas inom en månad och priset är satt till runt 8700 kronor.

Karmas bildstabiliseringsgrepp som antingen kan hållas, eller monteras på fordon och annan utrustning.

Karma_Grip

Karma behöver ingen smartphone för att användas i och med kontrollen. Men samtidigt som GoPro lanserade Karma så lanserade man kamera-appen Passenger som låter en person styra den flygande kameran separat.

Drönaren kommer att fungera med GoPro modellerna Hero 5 och Hero 4 och Hero 3.

Karma_Case

– Med de nya produkterna infriar vi verkligen vårt löfte om att göra det barnsligt enkelt att fånga de magiska ögonblicken i livet, säger Nicholas Woodman, grundare och CEO för GoPro.

 

HERO5

Samtidigt som lanseringen av Karma visade även GoPro upp sina nya modeller. HERO5 och HERO5 Session. De båda HERO5-modellerna öppnar för helt nya möjligheter när det kommer till att fota, filma, redigera och dela med sig av innehåll. Båda kamerorna är dessutom utrustade med röststyrning.

Hero 5 har slagit samman de bästa funktionerna från Hero 4-modellerna Silver och Black. Hero 5 kan filma i 4K-upplösning i upp till 30 bilder i sekunden och har en touchscreen. En GPS är också inbyggd för att tagga ditt material med platsinfo. GoPro introducerar även en molntjänst för att säkerhetskopiera ditt material.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar