Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

GoPro Hero4 är marknadens bästa actionkamera just nu

GoPro Hero 4
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2014-09-30 10:45  |  Lästid: < 1 minut
GoPro Hero 4

Efter flera rykten under de senaste dagarna, är de äntligen här: GoPros nya linje av actionkameror, Hero4.

* * *

Som det ryktades, kommer tre modeller. Det är Hero, GoPros nybörjarkamera som kommer vara billigare variant med pris på ca 1 200 kronor. Hero4 Silver, vilket egentligen är förra årets bästa action kamera plus en LCD-pekskärm som landar på 3 600 kronor. Och sist men absolut inte minst, kommer Hero4 Black, som tycks krossa alla andra actionkameror där ute.

Till att börja med, Hero4 Black ser nästan identisk med den Hero3+ Black från förra året. Knapparna är placerade på något annorlunda plats, wifi-knappen på sidan något större och batteriluckan är nu på botten istället för på ryggen. Ananrs är det bara små estetiska detaljer som skiljer dem åt. Men, som de säger, det är insidan som räknas.

GoPros flaggskeppskamera ger slutligen en hel del av de funktioner proffs önskar sig. Mest påtagligt: ​​4K video med 30 bilder per sekund och 1080p video med en aptitretande 120 bilder per sekund. Om du råkar äga en 4K-TV eller bildskärm tycker jag att du ska kika på GoPros nya promo-video som spelades in i 4K. Kika här nedan, ändra upplösningen till 2160p 4K och luta dig tillbaka.

GoPro Hero4 Black med 4K kommer att kosta 4600 kronor.

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar