Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Gondolbana i Funesdalen och 4 andra nyheter som maxar vinterpeppen

Sentrumsløypa Hemsedal
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2014-09-26 11:47  |  Lästid: 2 minuter
funäsdalen gondol

Nya gondolen i Funäsdalen.

Tanken att bygga en gondolbana i Funäsdalen har funnits i många år och när kommunens nya detaljplan godkändes 2009 var det mesta klart för att sätta spaden i jorden. Nu är gondolen äntligen klar och öpnnar till vintern.

– Detta är oerhört roligt! En gondol kommer att knyta ihop berget och byn på ett bra sätt, säger Jens Wilhelmson som är vd på Funäsdalens Berg & Hotell till SVT Jämtlandsnytt.

* * *

 
tobias i trysil

Bloggens utsände testar skogsåkningen i Trysil.

I Trysil lanseras fas ett av ett nytt skogsåkningsområde i Högegga. Skogen tunnas ur för att göra utrymme för lättillgänglig skogsåkning. Mitt i skogsåkningsområdet anläggs också en helt ny preparerad nedfart.

* * *

 
Vemdalen Väst Liftsystem

Tre nya nedfarter på toppen av Vemdalen Väst.

Vemdalens satsning på expressliftar fortsätter. I vinter blir det en ny 6-stolslift på den västra sidan av Skalspasset. I område Väst blir det förutom liften Väst Express även tre nya nedfarter.

* * *

 
Sentrumsløypa Hemsedal

Hemsedal får en skidbacke till centrum. En rad butiker, restauranger, caféer och hotell blir nu mer lättillgängliga med ski in direkt från fjället.

I Hemsedal kommer den fyra kilometer långa nya nedfarten Sentrumsløypa stå klar lagom till säsongstart. Sentrumsløypa startar vid Fjellheisen och tar skidåkaren hela vägen från Hemsedal Skisenter ner till Hemsedal centrum.

* * *

 
 

Datumen för Winter X Games 2015 är 22-25 januari.

Handikappgrenar gör comeback i Winter X Games. Efter några års frånvaro finns monoskicross, vilket är skicross fast i sitski på programmet. Även adaptive boardercross. Som är boardercross för åkare med benproteser och liknande.

 

/Tobias

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar