Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Go big or go home! – Dennis Risvoll sätter årets backflip på kvaltouren i Nendaz

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-03-19 13:55  |  Lästid: < 1 minut

I helgen var det Freeride World Qualifier i Nendaz. Svenskan Evelina Nilsson vann damklassen. Evelina vann med god marginal i vad som ansågs vara ett av de mest imponerande åken av dagen. Det som verkligen stack ut var Evelinas smidiga skidåkning och hur bekväm hon såg på facet medan skidåkning var en miljon kilometer i timmen.

För närvarnade ligger Evelina Nilsson på andra plats med 4800 poäng. 250 poäng efter ledande italienskan Arianna Tricomi och 750 poäng före trean Laure Vailly från Frankrike.

Men den som gjorde mest avtryck på tävlingen var norrbaggen Dennis Risvoll.

 

 

Risvoll stompade mer eller mindre perfekt en enorm backflip i 4-stjärnigt konkurrens, men när han landade han fick gogglarna fulla med snö. I stället för att slå av på farten, försökte han frenetiskt för att få av sig glasögonen, men då kraschade han. Dock stal han all uppmärksamhet.

– Jag var riktigt j**la [bleeep bleeep] sur där och då och det var otroligt grinig. Men efteråt tackade domarna mig för showen och jag fick pris för tävlingens ”sickest moment” och vann en klocka från Tag Heuer. Det var jättekul och alla var stokade, säger Dennis, som skriver detaljerade om prestanda på sin blogg.

Trots kraschen leder Dennis Risvoll herrarnas kvaltour med 680 poäng.

* * *

Se alla highlights från FWQ i Nendaz.

 

/Tobias

 

Freeride World Tour från Alaska blev inställt häromdagen. Men ikväll klockan 19 svensk tid kan du se tävlingarna här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar