Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Går det utför Metallica?

K2 Iron Maiden
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-02-17 14:47  |  Lästid: 2 minuter
Armada Metallica

Boom! Boom! Boom!, är ett dåligt försök att illustrera den baskaggebomb som nyligen briserade i skidställen. Förra veckan kom Invictus 95TI, en all mountain-skida från Armada som pryds av Metallicas ikoniska skivomslag Master of Pupets och Black album.

* * *

Att hårdrocksgrupper utökar sitt merchandise med skidprylar är i och för sig ingenting nytt. 2012 fick vi Head Boneshaker. En bigmountain-serie av skidor som hyllar bandet som satte den skitigare varianten av rock ’n’ roll på kartan: Motörhead.

Året efter, 2013, ville inte K2 vara sämre. Legendarerna i Iron Maiden och K2 valde att döpa sitt samarbete till… Iron Maiden. Skidan är baserad på K2’s storsäljare Recoil som har all-terrain rocker vilket gör denna skida mycket lättåkt och lekfull. Vad det skulle ha att göra med heavy metall är dock oklart.

* * *

Är det här bra eller dåligt? Vi här på Epic har ännu inte bestämt oss, men Cafés modechef Daniel Lindström har en betydligt tydligare åsikt:

Head Boneshaker

Daniels kommentar om Boneshaker: ”Motörhead-loggan har jag alltid gillat. Den är klassisk och snygg. Men varför måste Head-loggan vara med och störa intill? Grafiken är inte så snygg heller. Skidor ska vara gladare.”

* * *

K2 Iron Maiden

Daniels kommentar om Iron Maiden: ”Skidan är rörig och konstig. Men jag gillar ändå krocken. Tidlösa mönster som känns mycket 80- och 90-tal för mig. Estetiken har inte utvecklats som hos vissa synth-band som följer med i utvecklingen. Jag får inte ihop grafiken med skidvälden.”

* * *

Armada Metallica Invictus 95TI

Daniels kommentar om Invictus 95TI: ”Den här skidan är snyggast. Grafiken är renast och jag gillar självförtroendet att gömma Metallica under pjäxan och bidningen. När jag ser den här skidan tänker jag mig kids i Californien.”

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-02-17 14:48