Annons

Epic!
Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Annons
 

Går det utför Metallica?

Armada Metallica

Boom! Boom! Boom!, är ett dåligt försök att illustrera den baskaggebomb som nyligen briserade i skidställen. Förra veckan kom Invictus 95TI, en all mountain-skida från Armada som pryds av Metallicas ikoniska skivomslag Master of Pupets och Black album.

* * *

Att hårdrocksgrupper utökar sitt merchandise med skidprylar är i och för sig ingenting nytt. 2012 fick vi Head Boneshaker. En bigmountain-serie av skidor som hyllar bandet som satte den skitigare varianten av rock ‘n’ roll på kartan: Motörhead.

Annons

Året efter, 2013, ville inte K2 vara sämre. Legendarerna i Iron Maiden och K2 valde att döpa sitt samarbete till… Iron Maiden. Skidan är baserad på K2’s storsäljare Recoil som har all-terrain rocker vilket gör denna skida mycket lättåkt och lekfull. Vad det skulle ha att göra med heavy metall är dock oklart.

* * *

Är det här bra eller dåligt? Vi här på Epic har ännu inte bestämt oss, men Cafés modechef Daniel Lindström har en betydligt tydligare åsikt:

Head Boneshaker

Daniels kommentar om Boneshaker: ”Motörhead-loggan har jag alltid gillat. Den är klassisk och snygg. Men varför måste Head-loggan vara med och störa intill? Grafiken är inte så snygg heller. Skidor ska vara gladare.”

* * *

K2 Iron Maiden

Daniels kommentar om Iron Maiden: ”Skidan är rörig och konstig. Men jag gillar ändå krocken. Tidlösa mönster som känns mycket 80- och 90-tal för mig. Estetiken har inte utvecklats som hos vissa synth-band som följer med i utvecklingen. Jag får inte ihop grafiken med skidvälden.”

* * *

Armada Metallica Invictus 95TI

Daniels kommentar om Invictus 95TI: ”Den här skidan är snyggast. Grafiken är renast och jag gillar självförtroendet att gömma Metallica under pjäxan och bidningen. När jag ser den här skidan tänker jag mig kids i Californien.”

 

/Tobias

Dela
Tweeta
 

Annons

DU KANSKE OCKSÅ GILLAR

Annons

Laddar