Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Extremt med: Rasmus Regnstrand och Simon Börjeson

Addnature Östersjösimmet Simon Börjeson Rasmus Regnstrand
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-09-03 15:40  |  Lästid: 2 minuter
Addnature Östersjösimmet Simon Börjeson Rasmus Regnstrand

Rasmus Regnstrand & Simon Börjeson genomförde under 10 dagar i somras expeditionen Addnature Östersjösimmet. Vi tog oss ett snack med killarna och Rasmus svarade på vår extrema enkät.

* * *

Vad är det mest extrema du gjort?

– I somras testade jag och min kompis Simon Börjeson att ta den lilla sporten Swimrun till en ny arena. Vi gjorde helt enkelt en swimrunsemester över 10 dagar mellan Sverige och Singö, över Åland och Ålands skärgård till Åbo i Finland.

* * *

Addnature Östersjösimmet

Idén till Östersjösimmet föddes sommaren 2014 då Rasmus och Simon tillsammans bilade runt i Norge och kikade på en karta. Simon fastnade på Åland och tänkte ”det där är ju som gjort för swimrun”, alltså att ta sig över land och vatten endast iförd våtdräkt och löparskor. Att Ålands skärgård sedan visade sig vara världens största skärgård sett till antalet öar. Plus att simningen från Sverige till Åland (punkt 1 till punkt 2 på kartan) är en bedrift som endast 3 personer har lyckats med gjorde dem på något sätt ännu mera tända på idén.

* * *

Varför gjorde du det?

– I samband med detta hade vi en insamling och manifestation mot den marina nedskräpningen i Östersjön. På köpet fick vi ett bra träningsläger och ett kul äventyr.

Skulle du göra om det?

– Tveksamt…

* * *

http://www.youtube.com/watch?v=s_mPw__NWdM&feature=youtu.be

En kort film om Rasmus och Simons äventyr.

 

Måndagen den 7:e september går tävlingen Ö till ö av stapeln. Det mer eller mindre erkända världsmästerskapet i Swimrun. Efter sommarens utflykt, och bra resultat på tävlingar, känner sig Rasmus och Simon redo att sig an eliten. Sedan avslutar de säsongen med Petters egna swimruntävling, Koster Swimrun, som förhoppningsvis blir en perfekt blandning av tävling, socialt häng och fest.

 

/Tobias

 

Läs om fler galenpannor här!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-09-03 15:41