Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Extremt med Mikael Lindnord: ”Vi fastnade mitt i mangroveträsket”

Mikael Lindholm
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2014-11-07 07:00  |  Lästid: 2 minuter
Mikael Lindholm

Mikael Lindnord är född 1976 och bor i Örnsköldsvik. Han är lagkapten för multisportlaget Peak Performance Adventure Racing Team. Han har tävlat i över 100 tävlingar i 60 länder och har bland annat en seger i AR World Series i Costa Rica och två 5:e platser på VM.

* * *

Vad är det mest extrema du gjort?
– Det har blivit några tävlingar och tävlingssituationer som går utanför det mesta. Ifjol på Adventure Racing VM i Costa Rica, lyckades vi komma fel i mangroveträsket under högvattnet. Sen helt plötsligt och precis som när man drar ut proppen ur badkaret så försvinner vattnet och vi fastnar mitt i gyttjan och bland mangroverötterna. Vi försöker kämpa oss tillbaka till huvudfåran men det slutar med att vi sitter flämtande och helt slut täckta med lera och med solen stekande rakt ovanför oss. Vi försöker ta oss i skugga, men hettan är enorm. När man gick i leran, kände man hur det kröp och rev längst med benen och ormar som simmade runt oss.

Hela sträckan tog oss 48 timmar och sista dygnet hade jag ingen energi att äta bara en 0,5 liter vatten att smutta på. Kroppen stank och varenda muskel i kroppen värkte eller krampade av utmattning när vi drog upp kajakerna på land igen. Sen var det bara kvar 4 dygn till av tävlingen.

Varför?
– Tidvattnet är extremt svårtytt när man paddlar så här långa sträckor. Det diffade 3 meter mellan hög och lågvatten. När man paddlade mot tidvattnet som vi var tvungen att göra några gånger, gick båten knappt fram i 1km/hr.

Skulle du göra om det?
– Adventure Racing handlar om att aldrig ge upp och se utmaningarna, men den här gången var det på gränsen.

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar