Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Extremt med… Matilda Rapaport

Matilda Rapaport
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2014-10-01 14:58  |  Lästid: 2 minuter
Matilda Rapaport

Matilda Rapaport började åka skidor som tvååring. Idag är hon 28 år. Dessutom är Matilda en av världens bästa kvinnliga friåkare och har bland annat vunnit Verbier Xtreme.

* * *

Vad är det mest extrema du gjort?

– Att filma skidåkning i Alaska måste vara det mest extrema jag gjort. Miljöerna där är otroligt vackra, bergen branta och snön magisk. Framförallt är adrenalinpåslaget på max när du kliver ur en hovrande helikopter på en minimal bergstopp, klickar i skidorna och startar åket. Vid ett tillfälle i vintras blev jag avsläppt på en bergskam som var så smal att jag hade ett ben på varje sida med ett brant åk på ena sidan och ett stup på den andra. Från min position var jag tvungen att ta mig upp ungefär tio meter för att komma till toppen klättrandes på själva kammen. Väl uppe hade jag en yta på ungefär en halv kvadratmeter där jag skulle resa mig upp och sätta på mig skidorna för att sedan droppa in i åket. Tror aldrig jag har haft så hög puls!

Matilda Rapaport

Bild från toppen av åket tagen av filmaren Mario Feil. Läs mer om åket och resan på Matildas blogg.

* * *

Varför gjorde du det?

– För att åket jag skulle droppa in i såg magiskt ut. Dessutom älskar jag känslan av att övervinna rädslan och klara av en utmaning. Euforin efter ett lyckat åk är beroendeframkallande!

Skulle du göra om det?

– Troligen skulle jag göra det igen när jag väl står inför beslutet, men just nu sittandes hemma i soffan känns det långt borta, haha.

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar