Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Extremt med: Henrik Windstedt

Henrik Windstedt
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-03-27 11:30  |  Lästid: 2 minuter
Henrik Windstedt

Åresonen Henrik Windstedt är Sveriges genom tidernas mest framgångsrike friåkare och har vunnit bland annat Red Bull Big Air, JVM i puckelpist, Extrem NM och Freeride World Tour. Dessutom har han varit med i flera filmer och dokumentärer där han kör större och hårdare än de flesta. Men vad är det mest extrema denna härliga skidåkare gjort?, undrar du. Läs nedan säger vi.

* * *

Vad är det mest extrema du gjort?
– Under en filminspelning i BC, Kanada körde vi 10 mil med skoter rakt ut i vildmarken mot det högsta berget i området, Monmouth Mountain. Väldigt få, om ens någon, har varit i området. Vi bodde i tält och gjorde några stora åk varav ett var något av det värsta jag gjort.  Vi klättrade med hjälp av stegjärn och isyxor uppför en ca 500 höjdmeter, ca 50-gradig sida för att sen åka nerför densamma.

Henrik Windstedt

Varför gjorde du det?
– Dels som ett nytt äventyr och för att upptäcka en annan sida av skidåkningen och dels för att göra en grym produktion med Peak Performance där man fick följa med mig och Dave Treadway på resan. Allt finns dokumenterat i filmen Lets Go Get Small.

Skulle du göra om det?
– Nej, det skulle jag inte. Jag brinner inte för den typen av åkning. Jag vill pusha skidåkningen i puder, på stora berg eller i skog vilket är nog utmanande och riskfyllt. Att klättra på bergsidor eller åka nerför väldigt exponerande åk där minsta misstag förmodligen leder till döden är inte min grej. Långt ifrån. Jag åker gärna fort och hoppar högt men på ställen där det är hyfsat säkert.

 

Se filmen Let’s go get small.

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar