Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Extremt med: Evelina Nilsson

Evelina Japan
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2014-10-16 08:15  |  Lästid: 2 minuter
evelina nilsson

Vad är det mest extrema du gjort?

– När jag var i Japan i vintras så bestämde jag mig för att jag ville testa en dubbel bakåt. Jag hade gjort otaligt många enkla volter innan men aldrig testat en dubbel på varken trampolin eller vattenhopp. Japan kändes som stället att testa på eftersom det är så himla mycket fluffig snö där. Jag och vår guide byggde ett massivt puckelpisthopp. Sen testade jag först en enkel bakåt som gick till mitt personliga rekord på både höjd och längd. När jag sen skulle testa dubbeln så tog jag lite mer fart, känslan var helt otrolig när jag gick in i andra volten och jag trodde att rotationen var bra så jag chillade lite mellan volterna. Detta skulle jag inte ha gjort för vips kom landningen och skidspetsarna dök ner i snön och jag hamnade i den klassiska skorpionen på min stackars handled.

Evelina Japan

Varför gjorde du det?

– För att jag alltid velat testa och jag vill pröva mig själv till saker jag tycker är läskigt men som jag ändå någonstans inom mig tror att jag klarar!

Skulle du göra om det?

– Yes! Jag måste få sätta den men där och då hindrade min handled mig. Jag kan inte låta den vinna över mig. Sen längtar jag till att få känna den känslan igen!

Se Evelina tillsammans med Matilda Rapaport, Emma Dahlström och de övriga tjejerna i Shades of Winter: PURE. Filmen har sverigepremiär ikväll och visas i Peak Perfomance-butiken.

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar