Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Episk insamling till Musikhjälpen av Julius och Björn

Julius Aspman Björn Daniels
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2014-12-15 08:10  |  Lästid: 2 minuter
Julius Aspman Björn Daniels

Kommer ni ihåg Julius Aspman som tipsade om sin favoritort Mayrhofen? I torsdags började han och vapendragaren Björn Daniels en insamling till Musikhjälpen, som sänds 8 till 14 december och samlar in pengar för att stoppa spridningen av hiv.

– Vem vill inte hjälpa till och stoppa spridningen av hiv. Vi vill ju ställa upp. Som jag ser det låg det bra i tiden, säger Julius.

I torsdags, när jag själv satte mig i en bil för att åka till Åre för skidtestarhelgen, startade de därför den digitala insamlingsbössan Julius och björnhjälpen, och bad via deras Facebook-sida folk att skänka pengar i utbyte mot att de skulle spela in roliga och sjuka utmaningar.

– Vi skulle kasta ägg i varandras ansikte för de första tusen kronor och rida på en ko för tvåtusen, men det gick så fort så vi kombinerade de båda och kastade ägg från en ko. Det tyckte vi var lite roligt, säger Julius.

När de första delmålen var avklarade satte de ribban riktigt högt. 20 000 kronor. Löftet var då att cykla de tjugosex milen i motvind från Orsa till Musikhjälpens glasbur i Uppsala för att ge programledaren Kodjo Akolor en kram. En summa som de själva inte trodde att det var möjligt att få ihop. Men det fick de käka upp ganska snabbt.

 

Julius Aspman Björn Daniels

När de passerade kommungränsen till Uppsala och 80 000 kronor gav de ett nytt löfte. Kommer insamlingen upp till 100 000 kronor skulle de bada i Fyrisån…

 

 

Lagom till det att grabbarna var framme vid glasburen på ”Kärlekens torg” i Uppsala och att de fick kliva in i buren var insamlingen uppe i 125 000 kronor. Så det var bara byta om till badkläder. Men innan de klev ut ur buren kom det sista löftet från Julius och Björn. Dubblar de den summan till 250 000 kronor skulle de gå hem.

 

Julius Aspman Björn Daniels

 

Strax innan Kodjo, Linnea och Petter skulle kliva ut ur buren meddelade Kodjo att killarna kunde se fram emot en promenad hem. Innan sändningen slutade så var Julius och Björnhjälpen uppe i episka 317 000 kronor. Helt fantastiskt killar och hoppas att ni får en trevlig promenad hem!

 

/Tobias

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-12-15 08:12