Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Därför är risken större att du blir biten av fotbollsstjärnan Luis Suárez än av en haj

Hajattack och Suarez
Jonas Terning  |  Publicerad 2014-10-24 10:00  |  Lästid: 2 minuter
Hajattack och Suarez

I helgen tar alla fotbollsfreaks ett kollektivt andningsuppehåll under 90 minuter. Då avgörs El Clásico mellan Real Madrid och Barcelona. Och som om 80 år av rivalitet inte var tillräckligt är det också dags för Barcelonas Luis Suárez att göra comeback (han har ju varit avstängd i fyra månader för att ha bitit en motståndare under sommarens fotbolls-VM).

Därför tänkte jag  göra en paus från det vanliga ältandet om ”äventyr” och ”awesomeness” här i Epic!-bloggen och i stället prata fotboll. Och hajar. Jag har nämligen lite dåligt samvete för den där hajbilden jag publicerade för några veckor sedan. Och nu vill jag jag tona ner hajhotet. Det är i princip omöjligt att bli attackerad av en haj.

Risken är till och med större att bli biten av Luis Suárez än av en haj.

Say what?

Say du-löper-större-risk-att-bli-biten-av-Luis-Suárez-än-av-en-haj.

Bevisa det, säger du.

Okej:

Sedan 2005 har Luis Suárez spelat 441 matcher för Uruguays landslag samt i olika klubblag (med genombrottet i Liverpool och nuvarande superstjärnestatusen i Barcelona).

Om man utgår från 11 elva startspelare och 3 byten per match så har 6 160 spelare mött Luis Suárez i matchsammanhang (och därmed riskerat att bli biten av uruguayanen).

Luis Suárez har vid tre tillfällen bitit en av dessa motståndare. Först tog han en tugga av PSV Eindhovens Otman Bakkal. Sen tog han en tugga av Chelseas Branislav Ivanović. Och i somras tog han alltså en tugga av Italiens Giorgio Chiellini.

Risken för en motståndarspelare att bli biten av Suárez är därmed 1 på ungefär 2 000.

Risken för att bli dödad av en haj i havet? 1 på 3 700 000.

Och just därför kommer även jag sitta fastnaglad i soffan under El Clásico.

* * *

Luis Suárez alla attacker samlade i en och samma film (älska internet!):

 

//Jonas Terning (… som nådde sin maximala mattekunskap vid ”liggande stolen” och ödmjukt tackar New Statesman för ovanstående uträkning.)

 

Missa inte heller: Fotbollshjälten som har Sveriges roligaste konto på Instagram!

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-10-24 10:46