Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Cykla med stil – Tre sköna varumärken för den urbana cyklisten

Jonas Terning  |  Publicerad 2015-04-23 07:00  |  Lästid: 3 minuter
IMG_3799

Cykelsäsongen har dragit igång, och än så länge har den ju bara präglats av avund. Avund mot dem som har nya sköna cyklar. Avund mot dem som har en hjälm som passar. Avund mot dem som susar förbi i ytterfilen. Avund mot… ja, alla.

Johan Carlsson, grundaren av Urbanbikewear.com, har en liten lokal vid Björns Trädgård på Södermalm i Stockholm som vid en första anblick bara spär på all den där avunden, men ju mer man snackar med honom glider känslan över till inspiration. Det är stilrena cyklar, snygga (funktions)kläder och en sån pepp på cykeln som urban kulturyttring att man bara vill sälja bilen, tjacka en Cinelli och kasta sig ut i ytterfilen. Men i väntan på månadsskifte och lön fokuserar vi på information. Därför bad jag Johan Carlsson tipsa om tre sköna varumärken som passar den cyklist som vill cykla med stil i sommar.

IMG_3792

Cinelli – snygga cyklar från Italien

– Italienskt cykelmärke, som även gör komponenter som sadlar och styren. De gör allt ifrån kompletta stadscyklar från 7 000 kronor till ramar för high end carbon racers för 50 000 spänn. Jag gillar Cinelli (www.cinelli.it) för de har ett gediget yrkeskunnande och jobbar nära modeindustrin och streetkulturen, ägaren driver konstgallerier och de gör många samarbeten med grafiker och konstnärer. Cinelli är inne på att cykeln är ett uttryck för någonting mer än bara ett transportmedel. Det är ett sätt att leva.

IMG_3793

Chrome Industries – livsstilsmärke med kvalitet

– Cykelväskor, skor, jackor, byxor, shorts, strumpor… Allting Chrome Industries (www.chromeindustries.com) gör är extremt välgjort. Det började i San Francisco på 90-talet, två cykelbud som gjorde cykelväskor först till sig själv och sen till sina polare. Sen följde sneakers, och i dag är de ett livsstilsmärke som producerar det mesta förutom hårdvara. Väskorna är nog bäst. Eftersom grundarna kommer från cykelbudsvärlden vet de vad som krävs. Det kan regna på tvären men det spelar ingen roll, det kommer inte in något vatten.

Piegata

Piegata – handsydda kepsar från Stockholm

– Cykelkepsar som produceras här i butiken av Alessandra Michisanti (instagram.com/piegata). Hon är finsnickare från början, men började sy cykelkepsar för ett drygt år sen, och nu hinner hon inte göra annat. Cykelkepsen har ju en faktisk funktion för användaren. När det är varmt ute kan man hälla vatten genom hjälmen så kyler kepsen ner. Sen skyddar skärmen mot regn och smuts, vilket kan vara skönt om man kör i 35 kilometer i timmen.

//Jonas Terning

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar