Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Checka in med Carro Djupsjö: ”Orlando är den största staden i världen för wakeboardåkning”

carro djupsjö
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2014-11-07 10:10  |  Lästid: 3 minuter
Carro Djupsjö

Carro Djupsjö är sveriges bästa kvinnliga wakeboardåkare och vann nyligen EM i Portugal. Här ger Carro dig sina bästa resetips.

* * *

Vilket är ditt bästa spot?

– Orlando, Florida

Varför är det ditt bästa ställe?

– Orlando är den största staden i världen för wakeboardåkning då det finns sjöar i varje bakgård, bensinen är billig och vädret är perfekt.

Hur ofta kör du där?

– Jag spenderar ungefär sex månader om året där. Jag kan inte hålla mig borta.

Hur skulle du beskriva platsen?

– Orlando är USA’s ”Kanarieöarna”. Alltid när man flyger dit så möts man av åtminstone tolv barnfamiljer på samma plan som ska besöka Disney World eller hänga på stränderna i närheten. Om man håller sig borta ifrån turistfällorna så är det en wakeboardåkares paradis fyllt av varmt vatten, kabelparker, tropiskt klimat blandat med Amerikanska milkshakes och en och annan surfvåg så finns det inget bättre ställe i världen.

 

carro djupsjö

Vad ska man tänka på första gången man åker där?

– Börja din resa med att ta en dag eller två på ett wake-camp. Det kostar skjortan men du kommer att få höra av localsen vad som är värt att se/göra just nu. Du får tips på spots att köra på och träffar förmodligen fler åkare som är ute efter samma sak som du. Inspirerande och roligt! (För att inte snacka om hur fantastisk coaching Orlando har att erbjuda).

Vem ska jag hålla utkik efter?

– Ungefär 90 % utav wakeboard-eliten lever i Orlando så kändisar som Shaun Murray, Scott Byerly , Dallas Friday och flera springer du på både på kabelparken OWC (Orlando Watersport Complex) och ute på krogen.

Vem ska vi akta oss för?

– Kvarteren vid vägen Orange Blossom Trail, känt som OBT eller ”The Hood” är några av dom rackligaste kvarteren i världen. Ta med popcorn, lås bildörrarna och ta en safari mitt in i din egen personliga GTA show, haha.

Annars glöm inte bort solen, den är hur stark som helst och de flesta svenskar som har besökt mig ser ut som stopp-skyltar efter första dagen.

 

Carro Djupsjö

Och på kvällen, när solen gått ner. Vart går jag för att bra mat, stämning och bra snack om dagens wakeboardsession?

– Downtown Orlando har hur mycket att bjuda på som helst. Ät sushi på Bentos och gå på bio vägg i vägg. Kanske dra vidare till Dive Bar, en till syntes liten och mysig bar med dykartema som alltid är full utav världens bästa wakeboardåkare. Det är vårt ”homespot” så vill man ha en lite lugnare kväll kan man ta en drink där innan man ansvarsfullt åker hem för att ladda inför åkningen dagen efter. Vill man fortsätta och slå klackarna i taket så är det Wall Street som gäller. Det är 7 barer som på kvällen sprider ut sig över gatan och skapar en enda stor festgata. Bartendersen på ”The Other Bar” är grymma och mixar drinkar som ingen annan och glöm sen inte att beställa en ”Double D tacos” på ”Gringos” innan du drar hem, bästa tacosen i världen!

Vad får jag absolut inte missa under mitt besök?

– Frukost på KeKe’s Breakfast Café och att besöka någon utav nöjesparkerna! Det finns hur många som helst, min favorit är Universal Studios Adventure Island och har man inte varit på en amerikansk nöjespark så är det ett absolut måste.

Vad kan jag hoppa över under mitt besök?

Wet and Wild och alla vattenparker. Dom är dyra, köerna är långa och vattnet blir allmänt varmt och ofräscht under högsäsongen.

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2014-11-07 10:25