Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Checka in: Laax med Tove Holmgren

Tove Holmgren
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-04-07 09:45  |  Lästid: 3 minuter
tove holmgren

Tove Holmgren är snowboardtjejen som alltid öser på stenhårt. Hon är en jävel i parken och riktig riktigt bra när det kommer till att slakta rails. Hon har dessutom stenkoll på Laax och alla parker i orten. Så vi tog oss ett snack med Tove om hennes favoriter i byn med 235 km pister, fyra snowparks, Europas största halfpipe och första inomhushallen för freestyleåkning.

* * *

Vad är bäst med Laax?

– Eftersom jag är, eller i alla fall har varit, en sån där parkråtta så måste jag ju säga den soliga vårparken. Jag kunde liksom aldrig få nog när jag var därborta.

Laax har fyra snowparks, vilken är din favorit?

– Jag hade absolut roligast i mellanparken, där är allt lagom stort och där gör det lagom ont då man slammar.

Var kör du helst i Laax? Lattja i pist och jibba på kanter och kullar, park eller off pist?

– Som sagt, parken är ju mitt paradis. Men vi hittade en kul brant där vi kunde få några riktigt sköna pudersvängar emellanåt. Det är en härlig känsla att bada i puder, jag vill ha mer av sånt.

Hur ofta besöker du Laax och åker där?

– Förra våren var min andra gång i Laax. Första gången jag var där var på Burton European Open. Jag kom dit helt sliten och trött efter 4 veckors påssjuka och skulle köra min första stora tävling. Det gick inte så bra, haha. Men det var ju kul.

Hur skulle du beskriva Laax som berg och ort?

– Vackert och med ett enormt utbud av allt möjligt. Utsikten från topparna är magisk. Jag rekommenderar att vara där under våren då humöret på samtliga snowboardåkare är på topp, solen slaskar till alltihop och parken är löjligt rolig.

Vad ska man tänka på första gången man åker i Laax om man aldrig besökt byn och berget?

– Explore the system! Ta en gluwein i en av toppstugorna och sitt och njut av den vackra alpvyn.

Vem ska vi akta oss för på berget?

– Berggetterna är ju rätt coola, men jag har hört att dom sparkar dig på smalbenet om du försöker klappa dom.

* * *

Tove Holmgren

* * *

Var i Laax hittar jag bästa lunchen?

No Name Café har lätt bästa lunchen i all enkelhet och det godaste kaffet. Ett litet café som ligger på toppen av parken och där alla parkråttor hänger.

Och på kvällen, när solen gått ner. Vart går jag för att bra mat och mycket skidåkerljug?

– Om man vill hänga på en skön bar/klubb så gå till Indy bar för där jobbar en god vän till mig och där finns det massa härliga personer att snacka och dansa disco med.

Maten är slut. Magen är mätt. Vart ska jag checka in för några timmars välförtjänt sömn?

– Jag bodde hos en vän i grannbyn som har ett stort bbq vänligt hus. Men det finns många stugor samt hostels nere i själva Laax att hyra.

* * *

En härligt dos vårshred i Laax med Tove.

* * *

Vad får jag absolut inte missa under mitt besök i Laax?

– Åk till en by som heter Flims som ligger alldeles i närheten av Laax, ta med dig en termos kaffe eller några öl, en tändare och en kniv som du kan fixa ved med. Så tar du en promenad ner till en av de vackraste platserna jag någonsin upplevt. Det är en sjö som heter Caumasee som ligger nere i en dal omringad av enorma berg med snötäckta toppar. Sjön är alldeles grön och klar och du kan se botten. Gör en brasa på stranden och sen sätter du dig på den höga stenen som sticker upp ur vattnet. Njut. Det blir liksom alldeles fridfullt. Det är magiskt!

Vad kan jag hoppa över under mitt besök i Laax?

– När du kommer ner från en vårdag på berget hamnar du alldeles vid fiken och barerna som ligger vid slutet av pisten. Då måste du hoppa över alla gräsplättar som har tinat fram, annars kommer det ta tvärstopp och du kommer att dra till dig väldigt mycket uppmärksamhet då du förmodligen flyger in i någon ölgäst som sitter och solar.

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-04-07 11:38