Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Bucket list med Wille Lindberg

wille lindberg
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-10-02 11:47  |  Lästid: 3 minuter
wille lindberg

I Epics serie Bucket List får olika profiler ge dig inspiration om resor man bör göra innan det är dags att kasta in handduken. Bloggen tog en lunch med friåkaren Wille Lindberg på Broken i Stockholm och fick med sig tre drömresor som Wille vill göra och tre som han gjort.

* * *

WILLES DRÖMRESOR:

lofoten

Segla till Lofoten

Att komma styrandes in med en segelbåt till Lofotens öar är enligt mig en av de vackraste på jorden. Mitt brinnande intresse för skidåkning och surfing gör detta till den perfekta lekplatsen. Åka puder eller glida på en våg? Vart ska vi ta bäring på idag?

 

seglajordenrunt

Segla jorden runt

Utmaningar är det bästa jag vet och här kommer den ultimata för mig: Att segla jorden runt. Att kunna avvara den tiden till mig själv med gott sällskap vore en dröm. Det får ta den tid det tar.

 

nepal

Vandra i Nepal

Himalaya! I september/oktober är temperaturen som en varm sensommardag här hemma i Sverige och då vill jag åka dit. Att vandra kanske inte låter som en semester för vissa men för mig är det den perfekta semester. Gå, njuta, reflektera i gott sällskap mellan de högsta topparna i världen. Besöka tempel och testa vara tyst för några dagar.

* * *

WILLES RESETIPS:

 

Skidåkning i Riksgränsen

Riksgränsen är en av världens nordligaste skidorter. Min favorit period här uppe är under vårkanten då solen nästan aldrig går ner och vårslasken infinner sig i backarna. Sveriges bästa helikopterskidåkning finns runt hörnet i Abisko. Om du är våghalsig så kan Nordiska Mästerskapet i Extrem skidåkning vara något att ställa upp i. Alla kan, bara att testa.

 

sunnmor

Skidåkning Sunmörsalperna och weekend i Ålesund

Under det två senaste åren har jag filmat med franska extremsports filmerna Nuit de la glisse. Två år i rad har vi flygit in till Ålesund och tagit oss ut mot Sunmörsalperna där vi har vi bott på Hotel Unionoye för att kunna vara nära all bra skidåkning. Ett oroligt coolt hotell med anrik historia. Aldrig slutar jag förundras hur otroliga vackert det är i vårt grannland och hur faktiskt nära vi har dit. Sommar som vinter är det sjukt vackert i Norge och det är värt ett besök om man inte varit där redan. Ålesund som stad är värt ett weekend-besök också.

 

roadtrip

Roadtrip i USA

Vad är roligare än en roadtrip? Det är 250 mil mellan Vancouver och Haines/Alaska. Vi körde 500 mil för att göra det hela lite roligare. På vägen finns det oändligt med coola plaster att kolla in och ställen att stanna på. Min favorit var Stuart & Sceenariver cat skiing.

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-10-20 11:01