Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Bucket List med Oscar Almgren

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-05-20 12:06  |  Lästid: 3 minuter
oscar almgren

Epics serie Bucket List ger oss inspiration om resor att göra innan det är dags att kasta in handduken. Idag har vi snackat med guiden Oscar Almgren som till vardags bor i norska Stranda. Oscar berättar om tre drömresor som han vill göra och tre som han gjort, och tycker att du ska prova också.

Här kommer Oscars Bucket List:

Kalymnos

Klättring på Kalymnos

Paradiset för den som gillar sportklättring i alla svårighetsgrader. Alltså ett säkert kort alla som gillar klättring, nybörjare som proffs. Det bästa är att åka tidigt på våren eller på hösten. Mitt i sommaren är det alltför varmt här nere för att klara av att klättra, handsvett och klättring är en dålig kombo. Enklast är att hyra en egen studio, en liten lägenhet med kök. Enklast är att flyga till Kos och sen ta taxi ner till färjan över till Kalymnos. Det är inte behov för hyrbil utan man kan gå till dom flesta cragen alternativt hyra moppe.

Foto: Visit Greece

* * *

Forskajak i Uganda på Nilen

2008 var jag här nere i nästan 3 månader med en polare och paddlade för fullt. Stora forsar, varmt vatten, soligt allt som forspaddling i skandinavien inte är. Dessvärre är det damutbyggning i området och flera av sträckorna vi paddlade 2008 finns inte kvar längre. Så se till att vara snabb för att få uppleva paddlingen där nere. Ska ni lägga in ett par vilodagar stick förbi Sipi River Lodge.

* * *

oscar almgren

Ski and Sail Sunnmørsalperna

50 min flygtur från Oslo ligger Ålesund som också är starten på ski and sail resorna. Vårt hem under turen är M/S Gåssten, en pensionerad minsveparen som nu slussar oss mellan Sunnmørsalpernas spektakulära toppar. Kontrasterna är stora när man startar på morgonen nere vid fjorden och lite senare ut på dagen står på en 1500-meters topp.

Foto: Håvard Myklebust

* * *

Oscars drömresor:

island

Topptur på Island

Sista åren har jag haft många bekanta som varit uppe och toppturat på Troll Peninsula, Island. Ett ställe som helt klart lockar mig också och en tur dit står helt klart på listan. Kombinationen med orörda fjäll, unik natur och stora bilar med 4×4 är svårslagen.

Foto: Fredrik Schenholm, Arctic Heli Skiing Iceland

* * *

Topptur i Terrace, BC

Träffde en kille på kurs i Whistler för några år sen som bor i Terrace och efter allt av vad han berättade så är det ett ställe jag verkligen har lust att testa ut. Skoter-baserade toppturer i oupptäckt terräng med stora möjligheter för första nedköringar är något som lockar. Skoter tur ut i vildmarken där man sätter upp ett basecamp för veckans äventyr, sen är det bara se sig omkring och välja den topp som lockar mest, kan inte bli bättre!

* * *

Bouldring på Fontainebleau

Som nybliven småbarnspappa står det här stället högt på listan, bouldring i Fontainbleau. Här har fransmännen klättrat sen slutat av 1800-talet, i modern historia är det världens största bouldring område. En av dom stora fördelarna med området är att klättringen är väldigt koncentrerad på en liten yta och att den är lättilgänglig, perfekt när man har små kids.

* * *

Vill du ha fler resetips? Du hittar fler under Checka In och Bucket List.

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2015-05-20 12:14