Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Bucket list med Christine Hargin

Vi inleder 2016 med ett gäng drömresor. Christine Hargin tipsar om tre resor hon gjort som du borde testa och tre resor som hon drömmer om.

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2016-01-05 10:36  |  Lästid: 2 minuter
ChristineHargin_Juvashytta_IMG_5330

 

Först ut  kör vi tre resor som Krikkan gjort som du måste göra innan du kastar in handduken.

 

LOFOTEN

Harpefossen_Norrona_teamshootFrodeSandbech-28

– Det är en av de vackraste platser jag besökt, havet, bergen och sen surf på det. Jag har bland annat bott på Lofoten Ski Lodge som ligger vid vattnet där vi turade om dagarna kom ner till våffel-fika, sen bada bastu på eftermiddagarna och åt grymt god mat på kvällarna. De erbjuder till exempel fångad fisk för dagen, testade även att äta val en kväll. Hett tips för ett helt paket med guide, boende och mat.

Foto: Frode Sandbech

 

ALASKA

DirtyNeedl_ChristineHargin-1269

– Den absolut mäktigaste skidupplevelsen. Karaktären på bergen, åken, spines och branta konvexa åk. Hillbilly-stuket i byn och dunkla väntan på åkningen. Alaska erbjuder kontraster.

 

HODDEVIK

Hoddevik_IMG_4838

– Jag har gjort tre ski ’n’ surf-resor till Hoddevik (Stadlandet). Första resan var en kombo med sommarskidåkning i Stryn och surf i Hoddevik. Andra resan körde vi vintertid med catskiing i Harpefossen under en team träff med Norrøna. Sen nu senast i höstas med surf och sen ett par dagars pist på glaciären Juvasshytta, Galdøpiggen.

 

Sen fortsätter vi med tre av Christines drömresor.

 

SKI ’N’ SAIL

– Saker som ligger på min wish list fortfarande är fler ski ’n’ surf-resor. Men också ski ’n’ sail-resor. Så en segel-skidresa till Norge bland fjordar och branta berg ligger högt upp på önsklistan. Men mer Norge överhuvudtaget vore kul.

 

CAMPING OCH TOPPTURER

– Jag är lite av en campingnörd fast jag har inte campat så mycket i mitt liv. Så det behovet behöver nog stillas. Har lite av en drömresa inbokad till våren och det är en expedition med glaciärcamping i någon av nationalparkerna i norra delen av Alaska. Och det är under planering nu!

 

ROAD TRIP I BC MED HUSBIL

– Att göra en road trip med husbil till British Columbia med mer tid och att utforska Rogers Pass är en dröm. Att dessutom göra den resan samtidigt som La Niña slagit till i Nordamerika skulle vara härligt. Förhoppningsvis redan denna vinter.

 

Vill du läsa mer av Christine och följa med henne i sin vardag så spana in hennes blogg.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-01-07 14:14