Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Bucket List: 5 vågor att surfa i Indo innan du dör

lances right
Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2015-04-29 15:02  |  Lästid: < 1 minuter

I den här bloggen har du kunnat läsa vår reseguide Checka In. Där har olika profiler tipsat om sina favoritplatser att besöka. Vi tänkte ta det ett steg vidare. Bucket List kommer bli olika resetips som jag (Tobias) och Jonas snubblar över och är värda att besöka innan man dör. Självklart kommer vi höra oss för med olika profiler om deras drömresemål.

Vår första Bucket List blir en lista över surfbryt i Indiska oceanen vi tycker att alla borde besöka.

 

lances right

1. Lance’s Right
En höger där det ofta rullar in perfekta tubar. Många regular-surfare skulle nog inte tveka offra sin ena kula i påsen för att surfa här.

* * *

2. G-Land
En sjukt lång våg av revet som erbjuder mer än sex olika sektioner. Det enklaste är Kongs i början av brytet. De bästa är Speedies slutet. När alla sektioner länkar samman och du kan plocka dem på en gång, är paradiset funnet.

* * *

3. Bukit
Bästa högern på Bali. Punkt.

* * *

4. Rifles
Rifles är en av Mentawais längsta, bästa och elakaste vågor. En lite över 450 meter lång berg-och-dal-bana kryddad med tubar, branta väggar och på sina håll grunda partier.

* * *

5. Kandui
Nästan en spegelbild av Rifles, som bryter på den andra sidan av ön, men kanske ännu mer ihålig och snabbare. Du kan få underbara 10 sekunders tubar eller ditt livs stryk.

 

/Tobias

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar