Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Blodsmak och mjölksyra i Stockholm Stairs

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2016-05-24 13:19  |  Lästid: 2 minuter

sthlmstairs1

Precis som förra årets löparrace vid Fiskartorpet var startuppställningen en magisk fusion av gamla surf-/bräd-/skidåkare, håriga rockers med svettiga obskyra bandtröjor och helt vanliga ordinära löpare.

Till tonerna av Iron Maiden och Judas Priest peppades dom 33 blodsmakstörstande trapplöparna att fightas om den fabulösa träpokalen.

Idiotenkla regler skulle följas: Spring en åt gången från botten av trappan, till toppen, på tid. Två race. Snabbast sammanlagda totaltid vinner.

Vinnare blev den regerande trappmästaren Patrik Lakén som visade att smattrande skidåkarben är snabbare än hockeystockarna som tvåan Jimmy Wixström bar på.

Snabbaste tjej var Hårdrocksfysfenomenet Frida Eskilsson som visade att man kommer långt med enbart hårdrocksträning. 

sthlmstairs4

Limpan brottas mot mjölksyra med höga knän.

Stockholm Stairs har lyckats med att kombinera kulturkrocken hårdrock och idrott på ett övertygande sätt! 

– Vi vill avdramatisera träning och tävling och framförallt döda allt som har med prestationshets att göra. Folköl istället för skitigt proteinpulver, skönt gänghäng istället för fokus på individen, och framförallt att ALLA kan vara med och ha kul oavsett vilka skills man har eller inte har. Glädjen har liksom försvunnit och fått ge vika för prestationen i dagens träningsutövande, säger arrangörerna Adam och Mattias.

sthlmstairs2

Och vinnaren är… Patrik Lakén.

 

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar