Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Bär Matilda Rapaports lagg i Alaska

Det som tävlar i världcupen i portåkning har ett helt team bakom sig. Golfare har en caddy. F1 förare har ett helt stall. Matilda Rapaport, en av världens bästa friåkare, är inte sämre. Nu har du chansen att få bära hennes lagg i Alaska. Visst låter det som ett drömjobb?

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2016-01-29 13:47  |  Lästid: 2 minuter
Matilda Rapaport

Du erbjuder alltså någon att bära dina skidor på ett face i Alaska. Det låter ju som ett drömjobb. Men… måste man åka efter dig ner också? Alla kanske inte riktigt på din nivå när det gäller åkning.

– Haha, ja det hade varit nåt, en följeslagare i tävlingsåket. Nej – det behöver du inte, men det kommer ges tillfälle till fantastisk heliskiing i närheten så det är ju toppen om du gillar att åka lite offpist. Dessa åk är dessutom mer anpassade till en normal åkares nivå än våra tävlingsface.

Tänker du att detta ska bli det nya på tävlingarna? Med en motsvarighet till golfens caddy? En lycklig själ som får följa med dig på alla tävlingar och bära dina lagg.

– Ja om man tittar på alpinsporten så är detta ju sen gammalt, de har ju alltid ett serviceteam med sig som preppar och tar upp skidorna på start, langar kläder och assisterar. Men skämt åsido är detta lite av en engångsgrej så jag rekommenderar alla som vill söka att passa på!

Vad har du för krav på din ”caddy”? Ska man vara ett enmans valla-team också?

– Att bära skidor klarar de flesta men att hen är positiv, peppande och älskar puderåkning är det avgörande – atmosfären kring tävling är ganska tuff så att hänga med avslappnade och peppade personer gör stor skillnad!

FWT15_FIEBERBRUNN_DCARLIER-9912

Matilda i Fieberbrunn under fjolårets Freeride World Tour.

 

Är det något annat nytt du gjort inför den här säsongen? Förra året när vi snackades vid så hade du börjat träna med NHL-spelare och mer med din festman Mattias. Då var du lite frustrerad över att Mattias för det mesta var bättre än dig i övningarna. Är du bättre än honom nu?

– Nja, i vissa moment ger jag honom en match och om man jämför med kroppsvikt i styrkeövningarna ligger jag i alla fall på samma nivå som han. Men han är ett träningsmoster som alltid gör övningarna disciplinerat – svår att bräcka med andra ord!

Sociala medier avslöjar att det var en 80-tals möhippa härom veckan. Hade ni trevligt?

– Jag blev lurad upp till Stockholm av gänget på Peak som kallat till plåtning. När jag kom till studion hoppade mina systrar och vänner fram i skidkläder från 80-talet, klädde på mig en riktigt snygg lilamönstrad overall och sen blev det en heldag med pulkarace, choklad spetsad med minttu, massa bubbel och god mat med mina bästa vänner. Jag kunde inte vara lyckligare.

När sker bröllopet?

– Det sker i slutet av april i Engelberg och inkluderar självklart en skidtävling!

Idag är det dessutom Matildas födelsedag och hon fyller 30 år. Så Epic hälsar grattis och lycka till under resten av säsongen på Freeride World Tour.

 

Du kan läsa mer om jobbet att bära Matildas lagg här.

Dela på Facebook
Tweeta

Redaktionen tipsar

Uppdaterad 2016-02-21 12:33