Epic

Epic

Epic

Cafés Tobias Ivarsson skriver om äventyr och awesomeness.

Australiensiskt aktivitetscenter öppnar i Sverige – Blir störst i norra Europa

Tobias Ivarsson  |  Publicerad 2016-11-02 09:46  |  Lästid: 2 minuter

Idag öppnar det Australiensiska aktivitetscentret Bounce Inc i Kungens kurva. Det är en värld uppbyggd runt trampoliner, studsmattor, slackline, bouldering, en Ninjawarrior-bana och en parkour & freerunning arena. Perfekt för dig som vill träna upp akrobatik, kroppskontroll och smidighet i luften.

 

bounce1

 

Jag och två kompisar hade äran att prova Bounce Inc igår. Med öm kropp idag kan jag meddela att det var sjukt kul igår. Och jobbigt. Hade inte tänkt att man skulle ta ut sig så mycket. Men det är ansträngande att träna på volter och rotationer i luften. Hur det ser ut sammanfattas på 22 sekunder här nedan.

 

 

– Det finns ett utbrett problem i det faktum att vi svenskar är alldeles för stillasittande. Bounce blir ett kul och annorlunda sätt att aktivera sig. Vi mår bra av att röra oss och här finns något för alla. Förutom att vi blir Europas största freerunning-arena har vi olympisk standard på våra trampoliner som gör det möjligt att träna på alla nivåer, säger Daniel Dersén, VD för Bounce Scandinavia.

Bounce som ursprungligen kommer från Australien har gjort en resa världen över och finns idag i 8 länder. När man nu öppnar i Sverige tar man med sig Shaun Wood, en av världens bästa free runners och grundare till free running-laget ”Team Farang”, som flyttar från Australien för att jobba på Bounce i Kungens Kurva. 


bounce2

– Parkour och free running har under de senaste åren haft en otrolig utveckling och det känns väldigt kul att med Bounce ge både proffsen och de som bara vill testa på chansen att göra det under bästa möjliga förutsättningar i Sverige, säger Shaun Wood, på Bounce.

Den första anläggningen öppnar i Kungens Kurva idag, 2 november, men inom de närmaste fem åren väntar en snabb expansion med planer på ett tiotal parker i resten av Skandinavien. 

Information om priser och öppettider hittar ni här.  


Dela på Facebook
Tweeta